Afbeelding
Foto:

Aan de slag met gezondheid en vitaliteit

De feestmaand december is in volle gang. Het jaar is weer voorbij gevlogen. Traditioneel komen dan de goede voornemens voor het nieuwe jaar tevoorschijn. Deze voornemens gaan vaak over werken aan gezondheid. Een beetje meer bewegen en gezonder eten. Hebben werkgevers hierin een rol te spelen richting hun medewerkers en hebben zij daar een belang bij? De verzuim- en inkomensadviseurs zijn overtuigd van wel. "Natuurlijk, vitalere en gezondere medewerkers zijn minder vaak ziek en veel productiever. Dat is in eerste instantie heel fijn en belangrijk voor de medewerker zelf en ook voor de werkgever is dit prettig". Aan het woord is Daan Moerkerk van Adviesgroep De Vogel

Waarom aan de slag met gezondheid?

Daan Moerkerk ziet een aantal belangrijke redenen voor ondernemers om aan de slag te gaan met de gezondheid en vitaliteit van medewerkers. Om te beginnen vanuit een kostenaspect. Verzuim kost de ondernemer geld. Het loon moet worden doorbetaald bij ziekte, er moet vervanging worden geregeld en het verlies van productie kost simpelweg veel geld. Daarnaast en misschien is dat nog wel veel belangrijker, vitalere en gelukkigere medewerkers zijn productiever. De derde belangrijke reden; er moet langer worden doorgewerkt. Hoe doen wij dat samen op een goede, fitte en leuke manier? Vaak wordt de term ''duurzame inzetbaarheid'' geroepen. Bij onze klanten horen wij vaak dat ze absoluut overtuigd zijn dat dit bij goed werkgeverschap hoort. De vraag is je dit concreet richting de werkvloer maakt.

De Vogel Gezondheidsplan

Adviesgroep De Vogel helpt ondernemers, werkgevers en werknemers graag bij het aan de slag gaan met hun eigen gezondheid en vitaliteit. Waarom? Om een lager verzuim te creëren en te zorgen voor een hogere productiviteit op de werkvloer.

Een belangrijk onderdeel van het De Vogel Gezondheidsplan, is het bouwen aan een gezonde regio en het introduceren van een vitaliteitsprogramma dat werkt. Dit doen wij in samenwerking met a.s.r. Vitality.

Meer bewegen én dit volhouden? Daar staan beloningen tegenover

Er is altijd wel reden om niet te sporten of te bewegen. Er moet nog iets worden afgemaakt op het werk, of de nieuwste aflevering van je favoriete serie is net uit. Heel menselijk, maar zo schiet de wandeling of dat rondje fietsen er wel bij in.

Met a.s.r. Vitality gaat dat veranderen. Start met méér bewegen, krijg Vitality Punten en verdien interessante beloningen: wekelijks, maandelijks én jaarlijks. a.s.r. Vitality is er voor particulieren, ondernemers en werkgevers.

Wat levert het werkgevers op? Medewerkers worden fitter en productieverFitte medewerkers zijn minder vaak ziek dus minder verzuimHet draagt bij aan goed werkgeverschap

De adviseurs staan klaar in de startblokken en helpen ondernemers graag bij het ondersteunen, succesvol introduceren en enthousiasmeren van de medewerkers voor ons vitaliteitsprogramma.

Daan Moerkerk sluit af: "Wij wensen iedereen een gezond een vitaal 2020!"