Afbeelding
Foto:

Snel internet in een week

Bedrijven in de regio hebben behoefte aan snel internet. Door de gemeente en ondernemersorganisaties is al verschillende keren geprobeerd om op collectieve basis glasvezelkabel of straalverbindingen aan te leggen. Tot nu toe hebben deze initiatieven nog weinig succes geboekt. Soms omdat een oplossing technisch niet haalbaar blijkt te zijn, maar ook omdat veel ondernemers op het laatste moment toch afhaken om aan een gezamenlijk project deel te nemen. Lambert Kozijnen en Noordhuys Tomatoes in Oude-Tonge hebben sinds kort een snelle internetverbinding, aangelegd door het bedrijf Geuzenet uit Hoofddorp.

IC-Automatisering heeft de beide ondernemers op het idee gebracht om de snelle internetverbinding te gaan gebruiken. "Wij hebben er alle belang bij dat onze klanten over snel internet kunnen beschikken", legt Jan Groen van IC-Automatisering uit. Dit omdat het bedrijf uit Dirksland voor veel klanten het systeembeheer uitvoert en diensten levert, wat door het ontbreken van snel internet nadelig wordt beïnvloed wordt.

Geuzenet levert een vaste internetaansluiting via de bestaande 4G mobiele netwerken in Nederland. Aanleg is voor elk bedrijf afzonderlijk mogelijk, waardoor vraagbundeling of gezamenlijke investeringen van bedrijven niet nodig zijn. Ieder bedrijf krijgt een installatie die is aangepast op de behoefte van de onderneming. Geuzenet plaatst een antenne op het dak van het bedrijf. Het gehele proces van aanvraag tot realisatie neemt slechts één week in beslag.