DINK positioneert en herpositioneert

Twee praktijkvoorbeelden: Tandarts aan Zee en Deltawind

Tandarts aan Zee

Hoe krijg je mensen met een glimlach naar de tandarts? Die vraag kreeg DINK van Arend-Hendrik de Visser, de nieuwe eigenaar van Tandarts aan Zee in Burgh-Haamstede.

"We hebben onze tanden erin gezet, hem tot op het bot toe ondervraagd en alle zenuweindjes aan elkaar geknoopt. Het is ons gelukt om de nieuwe praktijk op een originele en sympathieke manier te profileren. De ludieke themabeelden – zoals onder andere de tandartsstoel op het strand, een reddingsboei voor spoedgevallen en een kunstgebit in een cocktailglas bij nazorg – en een gebruiksvriendelijke website sloegen aan. De introductie van Tandarts aan Zee is gepromoot met diverse on- en offline middelen waarbij we hebben gekeken naar de doelgroep en de middelen die zij gebruiken. Algauw moest Tandarts aan Zee de openingstijden verruimen. Dat is return on investment en succesvolle branding." En tandarts en eigenaar De Visser? Die kreeg er een stralende glimlach van.

Deltawind

Hoe herpositioneer je Deltawind, een lokale coöperatie voor duurzame eilandelijke energie die wat betreft het realiseren van windmolens klaar is op Goeree-Overflakkee?

"Deltawind staat aan de vooravond van een energietransitie en daar hoort een nieuwe uitstraling bij. Door gebruik te maken van interne en externe interviews en online enquêtes, hebben we de identiteit, de kernwaarden en -activiteiten vastgesteld. Daaruit ontstond de pay-off 'Daar krijg je energie van'. We hebben een geheel nieuwe corporate identity ontworpen. En omdat DINK graag mee- en vooruitdenkt, hebben we duurzame beeldmerken ontwikkeld voor de energietransitie. Toekomstbestendig voor wat in wording is én nog gaat komen. Een solide fundering voor de nieuwe website waarin alle leden hun eigen omgeving hebben, waarbij ze de voordelen van hun investering in Deltawind kunnen inzien.

Vanuit de positionering kwamen we erachter dat de bewoners van Goeree-Overflakkee nog niet het juiste beeld hadden van Deltawind. Daarom hebben we samen een fraai duurzaam magazine ontwikkeld, waarin Deltawind zich op de juiste manier heeft gepresenteerd."

Tekst: Kees van Rixoort

Illustraties: DINK