Afbeelding
Foto: Wim van Vossen

'Creativiteit is de slagader van DINK'

Vraag een ondernemer naar de kernwaarden van zijn bedrijf en er komen steevast antwoorden als 'we zijn betrouwbaar' en 'we leveren kwaliteit'. Heel goed, maar is dat onderscheidend genoeg? Nee, is het simpele antwoord. Daarom graaft DINK een paar spaden dieper.

"Wij vragen de ondernemer die bij ons aanklopt het hemd van het lijf", zegt Alex van Kampen van het fullservice reclamebureau in Dirksland. "Om capaciteiten te ontdekken en hun propositie goed neer te zetten. Zo helpen we ondernemers om hun diensten of producten beter te presenteren, met een hogere omzet als resultaat. Pas zei iemand tegen mij: 'Weet je wat DINK doet? DINK verkoopt groei.' Dat vond ik een erg mooi compliment."

Hoe doet DINK – voorheen bekend onder de naam Sfa Print – dat? Door als creatief strategisch partner op te treden. Tijdens een telefonisch onderzoek, eind vorig jaar, noemde 70 procent van de klanten direct creativiteit als belangrijke kernwaarde. "Maar", zegt Alex, "creativiteit zonder visie is op z'n best een toevalstreffer."

Dieper graven naar het DNA

Er is dus een strategie en visie nodig. En ook daar weet DINK wel raad mee: het vertalen van de unieke identiteit van een onderneming naar een positionering, een boodschap en een keuze van doeltreffende communicatiemiddelen (online en offline).

"We halen het beste uit de klant naar boven, maar ook de knelpunten gaan we niet uit weg." DINK graaft dieper met vragen als: wat is je propositie, hoe positioneer je je in de markt, wat vraagt je klant en hoe ziet de customer journey eruit? "Soms zijn we heel kritisch naar een klant. Want waar het in de eerste plaats om gaat is dat wij de kracht van zijn of haar onderneming naar boven halen. Dan kunnen we helpen om te groeien."

Schouder aan schouder gaan de ondernemer en DINK op basis van de antwoorden verder om te groeien. Inderdaad: schouder aan schouder, want DINK staat ook bekend om zijn betrokkenheid, flexibiliteit en behulpzaamheid. Om nog een keer het onderzoek van vorig jaar aan te halen: 90 procent van de ondervraagde ondernemers noemt DINK een bureau met betrokken mensen.

3D-methode

"Creativiteit is de slagader van DINK. Altijd in combinatie met originaliteit, inventiviteit en daadkracht. Wat wij willen is het maximale resultaat bereiken met het beschikbare budget", aldus Alex. "Dat is geheel conform onze 3D-methode: Doordacht, Design en Doen. Wat betreft dat laatste, Doen: we zijn alle methodieken machtig en we weten hoe en welke media de doelgroep consumeert. Daardoor weten we ook precies hoe we de klant van de klant het beste kunnen bereiken. De creatieve saus die we daarbij gebruiken is doorslaggevend."

Zie ook: www.dink.nl

Afbeelding
Afbeelding