Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

FOGO in 2019: volop vooruit

De start van een nieuw jaar. Dat is een goede aanleiding om eens terug te kijken én vooruit te blikken. Wat is er in het voorbije jaar gerealiseerd? Waar gaan we het nieuwe jaar mee aan de slag? De FOGO constateert dat er heel veel beweging is, op allerlei vlakken, die bijdragen aan een vitaal, economisch welvarend eiland. "Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent weer volop vooruit!"

Het jaar 2018 is niet onopgemerkt voorbij gegaan, vindt de FOGO. De federatie spreekt van een actief jaar met tal van positieve ontwikkelingen als het gaat om ondernemend Goeree-Overflakkee. Een greep; de FOGOis vaste gesprekspartner van de gemeente als het gaat om het ondernemersklimaat op ons eiland;pakt samen met de gemeente en de detailhandel de uitvoering van de detailhandelsvisie op;voert gesprekken met de provincie en Rijkswaterstaat over de infrastructuur op ons eiland;monitort de verbetering van de digitale infrastructuur, met name in het buitengebied;heeft het voor elkaar gekregen dat, door de inzet van de werkgroep bedrijventerreinen, de ondernemers bij het havenoverleg beter worden gehoord;was betrokken bij de ondertekening van de intentieverklaring voor de beroepscampus;legt verbindingen voor projecten die in Smart Water passen.

"We blijven ons hier graag voor inzetten in 2019 en kijken uit naar samenwerking met ondernemers op Goeree-Overflakkee", stelt het bestuur van de FOGO. "Mede door de betrokkenheid van de ondernemers en de overheid bij zowel de vergaderingen als de werkgroepen kunnen wij gezamenlijk meer bereiken als het gaat over de verbetering van het ondernemersklimaat op ons eiland." Via de werkgroepen brengt het dagelijks bestuur van de FOGO dossiers onder de aandacht van de gemeente en andere instanties.

Andere structuur

In 2019 wil het algemeen bestuur komen tot een andere structuur van de federatie. De eerste aanzetten daartoe zijn al op tafel geweest. De verwachting is dat er een snelle implementatie volgt. Het algemeen bestuur denkt bijvoorbeeld aan het opzetten van een werkgroep wonen en het versterken van de werkgroep communicatie.

<foto>

V.l.n.r. Mike Dreisch, Daan Buijze en Steef Visser van het FOGO-bestuur