Afbeelding
Foto:

BIZ Ouddorp Centrum van start

Op 1 januari 2019 is de Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Ouddorp Centrum van start gegaan. Daarmee bundelen de ondernemers in het centrumgebied (Ring 1 en 2) en de gemeente Goeree-Overflakkee hun krachten. Dit na een positief besluit van de gemeenteraad en een draagvlakmeting onder de stemgerechtigde ondernemers. Liefst 80 procent van de deelnemers aan dit onderzoek gaf een instemmend antwoord.

"Wij zien het als een uitdaging waar wij samen met al onze (centrum-)ondernemers onze schouders onder zullen zetten om er een succes van te maken", aldus het bestuur van de BIZ. "Het is top dat een ieder nu zijn of haar steentje bijdraagt. Dat geeft een ruimer budget om activiteiten en evenementen gezamenlijk uit te dragen. Een professionele uitstraling die de leefbaarheid en het onderscheidend vermogen van de badplaats ten goede komt en die er toe bijdraagt dat Ouddorp met de BIZ nog steviger op de kaart kan worden gezet. Wij zullen ons inspannen om een zo groot mogelijk draagvlak te creƫren. Dat betekent dat wij ook contacten zullen leggen met VEERO en de dorpsraad. Hun inbreng, enerzijds vanuit recreatieondernemers en anderzijds vanuit de inwoners, achten wij van groot belang om mede uniformiteit en gezamenlijke verantwoordelijkheid uit te stralen."

Er is bijvoorbeeld aandacht voor parkeervoorzieningen, de verkeerscirculatie, bewegwijzering, herkenbaarheid en marketing.