Afbeelding
Foto:

Imago, identiteit, reputatie

Iedereen, ook bedrijven, heeft een imago, een identiteit en een reputatie. Het kan goed dat die niet met elkaar overeenkomen. Dan heb je een gap, een kloof. Over hoe je die gap kunt analyseren en opheffen, heeft Jaap van der Grinten het gelauwerde boek 'Mind the gap' geschreven. Deze marketingdeskundige komt aan het woord in deze editie van GO!

Imago, identiteit, reputatie, positionering, producten of diensten in de markt zetten – dat is het thema van dit nummer. Goeree-Overflakkee zelf is ook een 'product' met een imago, een identiteit en een reputatie. Een product dat het meer dan waard is om in de markt gezet te worden. Veel ondernemers op ons eiland zijn hier bewust en soms onbewust al druk mee bezig. Over hoe dat gebeurt, en met welke resultaten, is ook het een en ander in dit blad te vinden. Overigens zoomen ook enige eilandelijke studenten in op deze eilandmarketing.

Netwerken en imago hebben ook wel degelijk verband met elkaar. Behalve dat de inmiddels traditionele winterborrel van de gezamenlijke ondernemersverenigingen gewoon heel gezellig was, is het leuk om eiland-breed collega-ondernemers te ontmoeten en met hen een netwerk op te bouwen. Een netwerk van personen en bedrijven waar je als ondernemer wat aan hebt. Het was een leuke gelegenheid om elkaar in informele sfeer te ontmoeten. De fotopagina achter in dit nummer geeft een goede sfeerimpressie van deze middag.

De GO! start deze editie met een serie met grote ondernemers die ons eiland heeft voortgebracht. Zij vertellen over hoe ze zover zijn gekomen en wat hun tips & trucs zijn. Teus van Dieren is de eerste die aan het woord komt. Hij vertelt ook over zijn marketing en communicatie. Leerzaam!

Ik wens u allen dan ook veel leesplezier en inspiratie bij deze GO!

Anne Marie Trommel

Bestuurslid OVG

Afbeelding