Dirk en Esther van der Welle
Dirk en Esther van der Welle Foto: ZOUT Media

'Wij stuwen elkaar voort'

Dirk en Esther van der Welle hebben een kindje van bijna 1 jaar. Een meisje. Dat is hun eerste kindje. Hun bedrijf ZOUT Media noemen ze hun tweede kindje. ZOUT Media is een familiebedrijf dat inmiddels bestaat uit een team van vier personen.

Ze begonnen een jaar of tien geleden. Als hobby. "We hadden af en toe een klant en dan zaten we samen achter de computer te verzinnen en uit te werken", vertelt Dirk. "We hebben allebei een communicatieopleiding afgerond." Lachend: "We kunnen samen goed communiceren."

Esther beaamt dat onmiddellijk. "Wij stuwen elkaar voort. Al snel hadden we het gevoel dat we elkaar goed aanvullen. We zijn complementair. Dirk is rustig en observeert, ik ben meer energiek en directer. Hij kan het ijs breken in gesprekken en ik ben wat serieuzer en zakelijker."

Magie

Dat heeft tot gevolg dat sommige klanten van ZOUT Media naar Dirk vragen, terwijl andere klanten met Esther om de tafel gaan. "We zijn allebei projectmanager en hebben allebei onze eigen klanten. In feite huren we elkaar in. Maar grotere accounts doen we wel samen. Altijd mooi als we samen een afspraak hebben. Dan komt de magie van vroeger, toen we net begonnen, weer terug."

De wisselwerking onderling noemen ze een pluspunt van dit familiebedrijf. "We zijn goed op elkaar ingespeeld, zijn heel erg onszelf en heel direct. Klanten waarderen dat. Dat geldt trouwens voor iedereen in ons team. We hebben een gedeelde passie. Het is een hecht team van vier personen."

Zowel Dirk als Esther houdt zich bezig met projectmanagement. Daarnaast is Dirk vormgever en koersbepaler van ZOUT Media, terwijl Esther zich meer richt op social media en strategische positionering van klanten.

Iets opbouwen

Een familiebedrijf heeft voor- en nadelen. "Je hebt altijd wat om over te praten. Dat is een voordeel, maar ook een nadeel", vinden ze allebei. Esther: "Het grote voordeel is dat je samen iets opbouwt. We hebben dezelfde belangen. Ik kan niets leukers bedenken dan dit." Dirk: "Het is mooi om samen de ondernemerswereld te ontdekken, om een kijkje in de keuken bij bedrijven te nemen."

Een nadeel kan zijn dat je soms lange dagen maakt, zeker richting een deadline. Maar Dirk en Esther zorgen er wel voor dat ze ook nog tijd voor zichzelf hebben, om te sporten of eens lekker uit te waaien, én natuurlijk voor hun eerste kindje.