Afbeelding
Foto:

Maak kennis met Hapkido Master Ronald

OUDE-TONGE - Master Ronald Verheuvel heeft 5 jaar geleden de deuren geopend van Hapkido school Mudo Kwan aan de Stationsweg in Oude-Tonge. Met passie en plezier geeft hij hier samen met Hapkido jeugdtrainer Bernd de Hapkido en Kuhapdo lessen. Traditioneel Hapkido is een uit Zuid-Korea afkomstige zelfverdedigingssport.

De fascinatie voor Hapkido is ontstaan gedurende een lange zoektocht van bijna 30 jaren, waarbij Ronald in verschillende landen diverse methoden van zelfverdediging heeft beoefend. Uiteindelijk vond hij wat hij zocht bij Grootmeester Lim Hyun Soo uit Zuid-Korea, die hem het traditioneel Hapkido en Kuhapdo heeft bijgebracht. Ronald traint nog steeds onder zijn Grootmeester en is na jaren van training, onderzoek en verdieping nu 5e dan Hapkido. De kennis die hij door de jaren heen heeft vergaard brengt hij over aan zijn leerlingen, zodat ze sterker, behendiger en beter weerbaar worden.
Het voordeel van Hapkido is dat je leert jezelf en anderen te verdedigen, waarbij principes als balansverstoring, het werken met hefbomen in het lichaam, timing en lichaamsverplaatsing een belangrijk onderdeel van de training zijn. Naast het belang van zelfverdediging word je ook steeds fitter, krachtiger en ontwikkel je meer zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Hapkido is toegankelijk voor zowel man, vrouw, jong en oud.
Het unieke aan Master Ronald is dat hij les geeft in zowel Hapkido en Kuhapdo. Ook Kuhapdo is afkomstig uit Korea en werd vroeger beoefend door de Koreaanse en Japanse Samurai. Het oefenen met het zwaard vergt veel discipline, nauwkeurigheid, kracht en snelheid. Ronald heeft de 2e dan Kuhapdo en kan met veel geduld en inhoudelijke kennis zijn leerlingen naar een hoger nivo brengen. Kuhapdo kan door mannen en vrouwen beoefend worden.

Het openen van een eigen weerbaarheidscentrum was altijd al een droom van Ronald. Naast het beoefenen van het Hapkido en Kuhapdo, is de Dojang ook een 2e thuis voor hem. Dit thuisgevoel wil hij ook overdragen aan zijn leerlingen. Jeugd, volwassenen en pensionado's kunnen trainen op hun eigen niveau en op verschillende tijden. Wil je ook leren jezelf en andere te verdedigen met Hapkido, of wil je liever trainen met het zwaard? Kom dan snel langs bij de Hapkido school aan de Stationsweg 4D of bel voor een afspraak 06-46293169.
Voor nieuwe leden geldt in januari geen inschrijfgeld. www.mudokwan.nl