Edwin van der Graaf in zijn Romeinse strijdwagen.
Edwin van der Graaf in zijn Romeinse strijdwagen. Foto:

Romeinse show met strijdwagens in manege De Dijkgraaf Ouddorp

OUDDORP – Terug in de tijd. Naar de periode waarin Julius Caesar regeerde over het Romeinse rijk. Zaterdagavond 14 december - vanaf 19.00 uur - vindt er in de binnen manege van PSC De Dijkgraaf aan de Hofdijksweg in Ouddorp een spectaculaire show plaats waarin Edwin van der Graaf en Piet Doorn op karakteristieke tweewielige strijdwagens, elk getrokken door vier paarden, het tegen elkaar zullen opnemen.

Door Jaap Ruizeveld

Toeschouwers kunnen - de entree is gratis - het gebeuren volgen vanuit de kantine in het Ouddorpse Paardencentrum of langs een afgezet deel in de manege zelf. "Het is één van de hoogtepunten in een spectaculair programma waarin niet alleen senioren maar ook jongeren die hun thuisbasis hebben bij PSC De Dijkgraaf zich met dressuur / mennen / carrousel en andere activiteiten en acts zullen presenteren.

Niet eerder vertoond

De Romeinse show is nog niet eerder hier vertoond, vertellen Edwin van der Graaf en Anne van Dijk. Uiteraard zal ook de Romeinse kledij geheel passend zijn bij het strijdwagenfestijn. Edwin nam al eerder deel aan strijdwagenraces in Amerika, onder andere in Calgary en bij een Nederlands evenement in Leeuwarden. De wedstrijd duurt ongeveer 15 minuten. Wie het eerst de finishlijn passeert wordt tot winnaar uitgeroepen. Een speaker zal uitleg geven over het verloop van de strijd.

Kerstdiner

Een evenement voor de hele familie geeft Anne van Dijk aan. Want voorafgaand aan de wedstrijd zal er, vanaf 17 uur, voor belangstellenden ook een heerlijk 3 gangen kerstdiner worden aangeboden. Hiervoor kan men zich aanmelden. Via www.pscdedijkgraaf.nl E-mail info@pscdedijkgraaf.nl. Of tel 0615267619. Reserveer tijdig. Kosten zijn 17,50 euro pp. Manege De Dijkgraaf is gevestigd aan Hofdijksweg 48 in Ouddorp.