Corine Klink en haar team vrijwilligers nodigen u uit.
Corine Klink en haar team vrijwilligers nodigen u uit. Foto:

Voel u met Kerst niet alleen en schuif aan bij de gedekte tafel

STELLENDAM / OUDDORP - "Eenzaamheid wordt juist op dagen als Kerst diep gevoeld. Als je alleen thuis bent. Geen familieleden en of kinderen hebt die je bezoeken of uitnodigen voor een samenzijn. Of als je er alleen voor staat en hunkert naar sociale contacten om het Kerstfeest met elkaar te kunnen delen. Je niet zelfstandig in staat bent om een samenkomst of dienst te bezoeken".

Door Jaap Ruizeveld

Met die insteek, om een beetje Gods liefde in die dagen te kunnen laten schijnen voor kwetsbaren in onze samenleving, wil Corine Klink uit Stellendam op Eerste Kerstdag, woensdag 25 december, in de ontmoetingsruimte van de Doopsgezinde Gemeente aan de Dorpstienden in Ouddorp, van 14.00 tot 18.00 uur, een samenkomst organiseren waarvoor eenieder wordt uitgenodigd en hartelijk welkom is. Ouderen en jongeren samen. Zonder enig onderscheid. Eenzaam of alleen.

Droom

Het is een droom die Corine - werkzaam in de thuiszorg - koestert en waarvan ze hoopt dat ze dit met veel anderen zal kunnen delen. Een droom omzetten in werkelijkheid. Samen. Aan een gedekte tafel, een gezellige maaltijd waarbij rekening wordt gehouden met een eventueel dieet van een deelnemer. En gefaciliteerd met een ophaal-mogelijkheid als een belangstellende dit niet zelf kan regelen. Ook met verplegende ondersteuning als dat nodig is. Hoe de middag precies wordt ingevuld staat op dit moment nog niet concreet vast. Corine geeft aan - na een themadienst over eenzaamheid - een extra sterk verlangen te hebben gevoeld om deze bijeenkomst te organiseren. Een samenzijn voor medemensen die het juist in deze tijd met het alleen zijn extra moeilijk hebben.

Aanmelden

Aanmelden graag deze week liefst voor 15 december. Tel. 0615133598. r.klink2@telfort.nl. Voor deze bijeenkomst wordt aan de deelnemers slechts een vrijwillige bijdrage gevraagd.