Kees en Sjaan overhandigen de cheque aan een vertegenwoordiger van de Stichting Vrienden van het Sophia Kinderziekenhuis.
Kees en Sjaan overhandigen de cheque aan een vertegenwoordiger van de Stichting Vrienden van het Sophia Kinderziekenhuis. Foto:

Mooie gift voor Sophia Kinderziekenhuis bij huwelijksjubileum

GOEDEREEDE-HAVENHOOFD - Onlangs vierden Kees en Sjaan van Dam hun vijftigjarig huwelijksjubileum. Zij kozen ervoor om op hun verlanglijstje geen cadeautjes te zetten, maar wie hen wilde feliciteren kon een gift geven voor het Sophia Kinderziekenhuis en dat leverde een mooi bedrag op.

Kees en Sjaan kozen voor een donatie aan de Stichting Vrienden van het Sophia. Deze stichting doet er alles aan om het verblijf van patiëntjes en hun gezin in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Zoals zorgen voor een aantrekkelijke aankleding van het ziekenhuis, speelgoed en ontspanningsmogelijkheden. In het Sophia draait alles om de patiëntjes. Hoge kwaliteit en veiligheid van zorgverlening staat daarbij altijd centraal. Kosten om de zieke kinderen wat te verwennen worden niet door de zorgverzekering betaald. De Stichting Vrienden van het Sophia zorgen voor inkomsten waardoor kinderen een 'extraatje' ontvangen bij een opname of behandeling in het kinderziekenhuis. Zo krijgen kinderen een 'superaapje' als opgenomen worden en mogen ze na een vervelende behandeling, zoals een injectie of bloedafname, een 'prikcadeautje' kiezen om het leed te verzachten.
Het initiatief van Kees en Sjaan om geld voor die kinderen te vragen was niet aan dovemans oren gericht want hun actie bracht een mooi geldbedrag bij elkaar: Ze ontvingen € 1.445,-. Dit bedrag hebben ze aangevuld tot het mooie bedrag van € 2000,-. De helft van het bedrag werd besteed om superaapjes te kunnen aanschaffen en de andere helft wordt bestemd voor prikcadeautjes.
Wie ook wil helpen om deze zieke kinderen bij te staan kan dit doen door Stichting Vrienden van het Sophia te steunen. Niet alleen voor speelgoed, kindgerichte zorg, thuis voelen, maar ook om wetenschappelijk onderzoek te steunen en daar is ook veel geld voor nodig. Op de website van 'de Vrienden staat meer informatie: www.vriendensophia.nl