Afbeelding
Foto:

Through the eyes of Mary, Christmas with friends

KERKWERVE - Sopraan Marlotte van 't Hoff en trombonist Jurgen van Oostenbrugge brengen op zaterdag 21 december 2019 een gevarieerd advents- en kerstprogramma in de protestantse kerk van Kerkwerve. Met "Through the eyes of Mary" wordt het kerstverhaal opnieuw belicht.

Na het succes van vorig jaar kozen Marlotte en Jurgen dit jaar voor een nieuw thema. Bij veel kerstliederen is de luisteraar een toeschouwer, maar bij Through the eyes of Mary wordt de luisteraar meegenomen om het kerstevangelie door de ogen van Maria te beleven. Een van de juweeltjes daarbij is de traditionele carol So blest a sight. In dit lied wordt aan Maria gevraagd een troostend slaapliedje te zingen. Met Maria als thema voor dit concert mag een ander wiegenlied, A Christmas lullaby van John Rutter, niet ontbreken, evenals A Slumber Song of the Madonna van Samuel Barber.

Naast nieuw werk en verschillende crossovers is er ook ruimte voor bekend repertoire als In the bleak Midwinter en Hark! The Herald Angels sing. Speciaal voor dit concert zijn er weer verschillende nieuwe arrangementen geschreven. De sfeer van de kerk in de kersttijd en de vocale en instrumentale afwisseling zorgen er mede voor dat de luisteraar meegenomen wordt in het advents- en kerstverhaal.

Bij Christmas with friends zorgen wisselende instrumentatie en medewerking van gastmusici voor een unieke klankkleur. Waar het ene moment de sopraan een bekend kerstlied als What child is this vertolkt, zal op een ander moment een nieuw arrangement voor contrabas en trombone uitgevoerd worden. Met contrabassist Christian Ibarra en Marco van 't Hoff, die de pianopartijen voor zijn rekening zal nemen, willen Marlotte en Jurgen de luisteraars deelgenoot maken van de pracht en rijkdom van de kerstliederen.

Het concert begint om 20.00 uur (kerk open: 19.30 uur). Kaarten inclusief consumptiekosten € 12,50 per persoon. Jongeren tot 12 jaar betalen € 5,-. Kaarten zijn te reserveren via info@jurgenvanoostenbrugge.nl.

Afbeelding