INGEZONDEN: 'In Den Bommel is van alles te beleven voor de jeugd'

Naar aanleiding van het krantenartikel over Den Bommel willen wij graag namens het bestuur Jeugdvereniging Den Bommel, SWO, laten weten dat wij elke maand iets leuks verzinnen voor onze jeugd. Te weten op de woensdagmiddagen al vijfentwintig jaar lang!

Deze middagen worden bezocht door ongeveer dertig tot vijftig kinderen. Onze activiteiten passen wij aan aan de jaargetijden; crea voor in de lente, herfst, lampionnenoptocht, kerst, bingo's, en we eindigen elk jaar (ongeveer in juni) met een groots slotfeest met elk jaar een ander thema! Naast alle andere activiteiten die voor de jeugd worden georganiseerd in ons dorp, is dit een vast jaarprogramma.

Wij vinden het dan ook niet fijn dat Den Bommel afgeschilderd wordt als een "dood dorp voor de kinderen?", want er worden wel degelijk diverse activiteiten georganiseerd! Het is vrij om hier aan deel te nemen, maar je moet het wel willen zien en doen. Wij doen dit als vrijwilligers al vijfentwintig jaar met héél véél plezier! Dit willen wij graag laten weten. Kom vooral eens kijken, de activiteiten worden aangekondigd op de Facebookpagina SWO: Samen Werken Organiseren.

Met vriendelijke groet,
Elise Raeimakers
Secretaris SWO Den Bommel

Deze ingezonden brief is geschreven naar aanleiding van het artikel: 'Een eenvoudig, rustig, vriendelijk en stil dorpje'. Dat was aflevering 14 van de serie over de kernen op Goeree-Overflakkee, het verhaal stond in de krant van vrijdag 1 november. Daarin stelt één van de geïnterviewde personen: Het was goed dat de kinderen al het huis uit waren (voor de verhuizing naar Den Bommel, red.), want die zouden wel hun hakken in het zand hebben gezet. Te begrijpen, vindt hij. "Voor de jeugd is hier weinig te doen."