Afbeelding
Foto:

The War Child Bracelet bij La Duquesa

OUDDORP - Als enige verkooppunt op Goeree-Overflakkee is Beau van Grieken van La Duquesa er trots op belangeloos bij te mogen dragen aan het initiatief van de War Child Bracelet.

Vanuit een diep verlangen een verschil te maken in het leven van kinderen in oorlog, bundelde designer Bas Verdonk krachten met Marco Borsato. Uit hun samenwerking ontstond het idee voor 'de War Child-Bracelet', een initiatief waarbij verschillende vrienden van War Child de komende jaren eigenhandig unieke bedels zullen ontwerpen. Zij treden in de voetsporen van Marco, die de eerste bedel voor de armband ontwierp – in het teken van vrede, liefde en muziek
De War Child-Bracelet verbindt en kan letterlijk en figuurlijk een band voor het leven zijn. De geschakelde armband vertelt het aangrijpende verhaal van kinderen in oorlog én symboliseert de kracht van vriendschap.
De Sterling zilveren schakels van de armband worden onderbroken door drie volledig stalen schakels. Ooit was dit staal onderdeel van een AK47 machinegeweer gebruikt en inbeslaggenomen in een conflictzone. Nu, omgesmolten tot sieraad, dragen de schakels symbolisch bij aan steun voor kinderen in oorlog. Deze transformatie is dan ook symbolisch; Het laat zien dat kinderen die hebben geleden onder geweld met de juiste steun een mooie toekomst tegemoet gaan.
Wie de armband wil kan terecht bij La Duquesa, Weststraat 9 in Ouddorp. Geopend van dinsdag t/m zaterdag.
www.warchildbracelet.nl