Afbeelding
Foto:

Joy to the World, the Lord has come!

De beloofde koning, die vrede zal brengen was lang verwacht. Koning David in het Oude Testament was geen perfecte koning, en alle koningen die hem opvolgden ook niet. De profeet Jesaja (700 v. Chr.) heeft over deze komende koning, 'de Messias' geschreven.

4 Hij oordeelt eerlijk over zwakke mensen,
en arme mensen behandelt hij goed.
Die koning straft mensen streng voor hun fouten,
met zijn woorden doodt hij mensen die kwaad doen.
5 Die koning is altijd rechtvaardig,
hij is eerlijk en trouw.         Jesaja 11:4-5

Als de wetten van een land eerlijk zijn, zal de macht van de koning of het parlement het land dienen. Wetten zorgen ervoor dat er vrede heerst en slechte dingen of mensen die hun eigen belang zoeken ten koste van anderen worden bestraft. Geen koning op aarde kan dit helemaal perfect doen, maar God is zelf gekomen om dit te doen. Daarom was er zoveel vreugde toen Jezus geboren werd: "Joy to the World, the Lord has come!" God is zelf gekomen om Zijn hemels koninkrijk op aarde te vestigen.
Wij gaan dit lied en andere bekende maar ook onbekende kerstliederen zingen op 8 december bij GOchurch. Verschillende liederen in verschillende talen die samen het verhaal van de komst van Jezus vertellen; de Heer is gekomen als een kindje.

Let ev'ry heart prepare Him room,
(Laat elk hart ruimte maken voor Hem)
And Heaven and nature sing!
(En hemel en aarde zingen)

Deze volgende samenkomst & maaltijd van GOchurch is op Zondag 8 december in de Hervormde Kerk in Stellendam (Bosschieterstraat 4) van 14:30 tot 16:30. Wij vieren de komst van Jezus, door het kerst verhaal; God die kwam als mens onder zeer nederige en bijzondere omstandigheden, geboren in een stal, maar aangekondigd door een koor van engelen, bezocht door 'onbelangrijke' herders maar ook door wijsgeren van verre landen.
Iedereen is welkom en er is een gezamenlijke maaltijd na afloop. Neem een gerecht mee om te delen en er is een ophaalservice beschikbaar. Neem contact op met Tonn den Otter 0641 451 569 als u of uw gezin transport nodig heeft.

Afbeelding