Afbeelding
Foto:

Kerstconcert Fiori in Goereese Toren

GOEDEREEDE – Wie vlak voor Kerst op zoek is naar een manier om in de juiste sfeer te komen voor het geboortefeest, zou eens kunnen denken aan een concert van kamerkoor Fiori Musicali. Het koor onder leiding van Sietse van Wijgerden concerteert op zaterdag 21 december in de Toren van Goedereede.

De kerstconcerten van Fiori – het zijn er twee: één om 19.00 uur en één om 21.00 uur – zijn een mooie traditie. Vrijwel vanaf de oprichting is het koor in de Toren te zien en – vooral – te horen. Fiori vult die traditie niet alleen in met mooie muziek, maar ook met een unieke sfeer. De Toren, sowieso al een sfeervolle locatie met veel geschiedenis, is verlicht met kaarslicht en de bezoekers kunnen zich laven met glühwein en warme chocolademelk.

Het kan koud zijn in dit jaargetijde. Daarom raadt het koor bezoekers aan om warme kleding aan te trekken en eventueel een deken mee te brengen. Maar de meeste warmte, figuurlijk gesproken, zal het koor zelf produceren. Het publiek kan delen uit de Hohe Messe van Johann Sebastian Bach tegemoet zien, het stuk dat Fiori een dag eerder in zijn geheel uitvoert in Gorinchem.

Daarnaast zijn er kerstliederen, met begeleiding aan de vleugel, van over de wereld te horen in de Toren. Zoals stukken van de Rus Rachmaninov, de Est Pärt, de Deen Lauridsen en de Britten MacMillan en Benjamin Britten. Herkenbaar werk met volop aandacht voor romantische kerstmuziek.

Kaarten kosten 12,50 euro. Bezoekers tot 18 jaar betalen vijf euro minder. Reserveren kan via de website www.fiori-musicali.nl. Wacht niet te lang, want de kerstconcerten van Fiori Musicali zijn traditiegetrouw snel uitverkocht.