Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 9 december a.s. een kaartmiddag in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,- inclusief koffie of thee.

Bingo met maaltijd

De Plaatselijke Commissie van Stichting ZIJN organiseert voor alle 55-plussers van Achthuizen op woensdag 11 december een gezellige Kerstbingo met maaltijd. De middag begint om 14.00 uur. De kosten zijn € 7,50 voor leden en € 12,50 voor niet leden. Opgeven bij Cobie Maliepaard, tel. 631814 vóór 4 december. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10.

DEN BOMMEL

Nu syt wellecome

De veelzeggende titel en het thema van de kerstuitvoering die Christelijk Mannenkoor Obadja uit Ouddorp, onder leiding van dirigent Jan Bezuijen, op zaterdag 14 december om 20.00 uur hoopt te verzorgen. Plaats is de kerk van de Hervormde Gemeente van Den Bommel aan de Voorstraat 25. De begeleiding van het koor is in handen van organist Johan van Wijk. De toegang is gratis, er zal wel worden gecollecteerd ten bate van de kerk waarin de uitvoering wordt gegeven. Tijdens de uitvoering is er ruimte voor koorzang, samenzang, voordracht en meditatie. De kerk zal geopend zijn vanaf 19.30 uur.

Kerstbingo en maaltijd

De plaatselijke commissie van Den Bommel organiseert op donderdag 12 december a.s. een kerstbingo met maaltijd voor alle 55 plussers uit Den Bommel. De middag begint om 13.30 uur met de bingo en rond 17.00 uur volgt de maaltijd. De bingo kost € 5,00, de maaltijd
€ 12,50 (voor niet leden € 17,00) Bij deelname aan de maaltijd s.v.p. vóór 6 december a.s. aanmelden bij Janny Kamp (0187) 61 14 53. De middag wordt gehouden in Bommelstee, Schaapsweg 34. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

DIRKSLAND

Winterfair

Sfeervolle kerstmarkt in een van de oudste werkplaatsen van Dirksland.De voormalige hallen van de Victoria koekjesfabriek, worden al jaren gebruikt door de SVIK voor diverse activiteiten. Op 7 december zijn de hallen het toneel van een van de grootste, gezelligste en sfeervolste indoor Winterfairs van de regio. Naast de heerlijke decembersfeer vindt u 2000 m2 met verschillende kramen gevuld met kerstdecoraties, delicatessen, woonaccessoires, parfumerie, kaarsen tot heerlijke hapjes en drankjes. Maar ook kunt u een heerlijk gebakken visje, erwtensoep of oliebol komen eten. Dit jaar is er natuurlijk ook weer een fotograaf aanwezig dit klaar staat om een mooie minishoot te maken van u of uw gezin. De sfeervolle markt is grotendeels overdekt en dus GRATIS te bezoeken bij elk weertype. De winterfair is op zaterdag 7 december tussen 10.00 en 16.00 uur in de Victoriahallen aan de Philipshoofjesweg te Dirksland.

Marathonbingo

Zaterdag 28 december wordt er weer een marathonbingo gehouden in de Victoriahal aan de Phlipshoofjesweg 57a. Zoals gebruikelijk is er iets lekkers te eten. Dit is gratis voor wie alle ronden meespeelt. Speelt u minder ronden mee en wilt u mee eten, dan betaalt u daar € 10,-. Anders dan bij andere marathonbingo's is men genoodzaakt bij aanmelding € 10,- euro aan te betalen. Deze aanbetaling wordt verrekend wanneer u de bingokaarten betaalt. Dat kan contant of bij telefonische aanmelding dan ontvangt u een bankrekeningnummer. Deelname is definitief na ontvangst van de aanbetaling. De uiterste datum voor aanmelding en betaling is 22 december. De bingo start om 16.00 uur en de deuren van de Victoriahal gaan om 15.00 uur open. Opgeven kan via 0187-493186 of 0187-487170 of 06-20213165.

Gemengd koor Excelsior

Na een geslaagd jubileumconcert tgv het 110 jarig bestaan van Excelsior gaan zij woensdagavond weer beginnen met de repetitie in het verenigingsgebouw de Schakel.Aanvang 19.45 uur. De drie komende repetities zullen in het teken staan van het naderende kerstfeest en daarna gaat het koor nieuwe werken in studeren voor de festiviteiten omtrent 75 jaar bevrijding in 2020. Nieuwe leden kunnen nu instappen om zo gezellig mee te komen zingen voor de komende evenementen.

GOEDEREEDE

Winterfair Westvoorne

Zaterdag 7 december, van 9.30 uur tot 15.00 uur is er een Winterfair in Woon-zorgcomplex Westvoorne. Er is van alles te koop en ook iets te eten. De handwerkclub Creatief Westvoorne zal er staan met handgemaakte spulletjes, kaarten en sfeervolle lichtjes.
Verder zijn er prachtige kerststukjes, boeken, zelfgemaakte baksels, miniaturen, een rommelmarktkraam en kunst van Joop Coppee. Buiten kunt u zelfgemaakte erwtensoep, warme chocolademelk en glühwein kopen, binnen koffie of thee met taart. In de kleine zaal kan gesjoeld worden met als dagprijs een taart. Laat je nagels lakken in een mooi kleurtje of:
Raad hoeveel dropjes er in de pot zitten, de winnaar krijgt een boodschappenpakket aangeboden door "SPAR Goeree". Om 13.30 uur verzorgt de Koninklijke fanfare Apollo een spetterend optreden in de grote zaal. Omdat de fair in het teken van "Ontmoeting" staat, besteedt men de opbrengst aan een gezellige middag in februari/maart voor alle oudere inwoners van Goedereede- Oostdijk/Nieuwendijk- Goedereede Havenhoofd.

MELISSANT

Klaverjasmiddag

Woensdag 4 december is er weer een klaverjasmiddag op de golfbaan aan de Bouwdijk. Aanvang tussen 13.15 en 13.30 uur. Inschrijfgeld: € 3,-. Aanmelden via tel. 0655734858 / 0187605060,

Foto-expositie

Op 7 december wordt de foto-expositie van Nelleke van Nieuwenhuijzen officieel geopend. Dit zal worden gedaan door Marias Velthuizen. Bij deze expositie kunt u kennis maken met de vele gezichten van de woestijn. De expositie wordt gehouden in Melishof. Inloop is vanaf 15.00 uur en de officiële opening is om 15.30 uur. Onder het genot van een hapje en een drankje, kunt u vervolgens de foto's bekijken. Deze zijn nog t/m 14 januari 2020 te bezichtigen; Iedere maandagmiddag van 15.00.-17.00 uur. Maandag- woensdag- en donderdagavond van 19.00 - 22.30 uur.

MIDDELHARNIS

Repair Café

Op zaterdag 7 december is er weer Repair Café op de locatie Goed voor Goed Kringloopcentrum aan de Simon Stevinweg 49, van 10.00 tot 13.00 uur. Aanname reparaties tot ongeveer 12 uur. Is je Sinterklaas cadeau kapot, de vrijwilligers staan klaar om je te helpen. Helaas is de naaister deze keer niet aanwezig, dus verstellen kan weer in januari. Er worden geen mobiel / PC en groot witgoed gerepareerd. Mocht u op bovengenoemde datum niet in de gelegenheid zijn. Het volgende Repair Café is op 4 januari 2020. Meer info via Facebook en de website: www.repaircafemiddelharnis.nl

Kaarttoernooi

Op zaterdag 7 december organiseert Stichting ZIJN in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 een open kaarttoernooi. Hier zijn jong en oud welkom om hun spelvaardigheid in het jokeren en klaverjassen met elkaar te meten. Uiteraard zijn er lekkere prijzen te winnen, veelal in de voedingssfeer. In de pauze is er een kleine verloting. 6 bonnen voor € 2,50. U bent welkom vanaf 13.00 uur, om 13.30 uur begint het toernooi. De deelnemersprijs is € 3,00 per persoon en is inclusief een kopje koffie. Voor meer informatie kunt u bellen met het Wijkcentrum tel. 0187-483366.

Kerstmarkt

Op vrijdag 13 december aanstaande is iedereen van 15.00 tot 19.30 uur van harte welkom op de kerstmarkt bij Zuidwester op Hernesseroord (Oosthavendijk 30) in Middelharnis. Er zijn op het sfeervol aangeklede en verlichte terrein diverse kraampjes te vinden en de dagbestedingslocaties openen speciaal voor deze gelegenheid hun deuren. Tijdens de kerstmarkt met het thema 'Dickens' is er een breed aanbod aan kerstartikelen te koop en worden er diverse kerstactiviteiten georganiseerd zoals kerststukjes maken, koekjes versieren, op de foto met de kerstman en schminken. Verder vinden er op verschillende locaties op het terrein zangoptredens plaats, waaronder van het Kinderkoor Casembroot uit Sint Annaland. Er is allerlei lekkers verkrijgbaar zoals oliebollen, erwtensoep en broodjes knakworst. De speeltuin, de kinderboerderij, de kas en Brasserie DOK 16 zijn tijdens de kerstmarkt ook open.

Kerstbingomiddag

De activiteitencommissie van Stichting ZIJN houdt op woensdagmiddag 18 december een Kerstbingo voor jong en oud in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat in Middelharnis. Zij hopen er een leuke gezellige middag met u te hebben. Er zijn ook weer mooie prijzen te winnen. Iedereen is van harte welkom op deze middag in het Wijkcentrum. Om 13.00 uur gaan de deuren open voor de bezoekers, de 1e ronde begint om 13.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. De 9 ronden Bingo kosten u € 4,50, inclusief de koffieronden. En wegens succes, ook weer een vluggertje met grote prijs voor €1,-. Er loopt een verloting tussendoor met 6 loten voor € 2,50. Wilt u meer informatie? Bel dan met 483366.

Geen goedereninzameling

Op zaterdag 7 december is er géén inzameling in de loods van de Stichting Oost Europa Werkgroep Middelharnis/Sommelsdijk. Op Zaterdag 4 januari is de eerst volgende inzameling in de loods aan de Industrieweg 17. Als U meer wil weten over de projecten :
kunt u terecht op www.oosteuropa-werkgroep.nl Voor vragen, tips of andere zaken kunt U contact opnemen door middel van het e-mailadres: info@oosteuropa-werkgroep.nl. of via tel: 06-27590230.

NIEUWE-TONGE

Kerstbingo

Ook dit jaar organiseert de wijkgroep van Nieuwe-Tonge weer een gezellige kerstbingo met mooie prijzen. Omdat het de laatste keer van het jaar is wordt er getrakteerd op een kopje koffie of thee bij binnenkomst met natuurlijk iets lekkers erbij. De bingo zal weer 10 rondes hebben en de superronde tot slot zal ook deze keer niet ontbreken. De zaal gaat om 19.00 uur open en de aanvang is 19.30 uur. De bingo wordt gehouden op vrijdag 13 december in Ons Dorpshuis.

Winterfair in Elim

Zaterdag 7 december hopen wij een gezellige winterfair te houden in Elim van 9.30 uur tot 13.30 uur. Er zullen winterstukjes worden verkocht, evenals decoratiespullen en kaarten. Ook kunt u prachtige prijzen winnen. Verder wordt er vanzelfsprekend aan de innerlijke mens gedacht en kunt u genieten van een kopje koffie met iets lekkers. We hebben oliebollen, broodje braadworst, broodje gezond, wafels en nog veel meer. Ook wordt aan de kinderen gedacht! Kortom teveel om op te noemen! U bent van harte welkom op de winterfair! Adres: Zuiddijk 19.

OOLTGENSPLAAT

Erwtensoep- en snackverkoop

Zaterdag 7 december zal er in Eltatho aan de Zuid-Achterweg weer een stand staan waar de bekende huisgemaakte erwten- en bruinebonensoep verkocht zal worden. Van 9.00-13.00 uur kunt weer emmertjes vol aanschaffen. Tevens zal vanaf 10.30 uur de friteuse aan gaan voor lekkere patat en broodjes frikandel en kroket. De gehele netto opbrengst komt weer ten goede voor de projecten in Oekraïne waar de werkgroep in maart 2020 weer naar toe hoopt te gaan.

Najaarsverkoping Hervormde Gemeente

Zaterdag 7 december is er in Elthato, Verenigingsgebouw Zuid Achterweg een najaarsverkopoing van 9.00 tot 13.00 uur. Er is van alles te koop, o.a lekkers van de bakker, boerenkaas, advocaat, verschillende soorten zelfgemaakte soep. Mooie zelfgemaakte kaarten, Kerststukjes en nieuwe boeken van Van der Boom. Ook wordt er tweedehands kleding verkocht en speelgoed en boeken voor een klein prijsje. Er zijn verder ook producten van Optidee te koop en verschillende verlotingen.

Breicafé

Op donderdag 12 december a.s. is er Breicafe van 19.30-22.00 uur in 't Centrum, Weesmolenstraat 12, Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 2,00 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

OUDDORP

Wintermarkt

Zaterdag 7 december hoopt de activiteitencommissie van de Hersteld Hervormde gemeente uit Ouddorp een gezellige markt te organiseren t.b.v. het restauratiefonds van hun verenigingsgebouw. Deze markt vindt plaats bij de fam. Hoek, Oudelandseweg 4 in Ouddorp. Naast de bekende oliebollen en kibbeling zijn er vele andere artikelen te koop. Zo zijn er 2e hand boeken, groente en fruit van Landwinkel Keizer, boerenkaas van kaasboerderij van Schaik, div. snoepsoorten en kruiden waarvan de gedeeltelijke opbrengst is voor "Adullam". Natuurlijk kunt u ook langskomen om gezellig koffie te drinken met iets lekkers erbij en hebben we patat en snacks. Ook bij regen kunt u gerust langskomen want de gehele markt is overdekt. Hartelijk welkom vanaf 9.30 uur tot 15.00 uur!

Wijnproeverij 55+ club

Woensdag 11 december organiseert de 55+ club om 15.00 uur een wijnproeverij in de Dorpstienden. Vincent Keijmel zorgt ervoor dat u deze middag verschillende wijnen kunt proeven. Over de wijnen geeft hij een korte uitleg; waar ze vandaan komen, van welke druiven ze gemaakt zijn, hoe ze smaken en bij welke gerechten ze gedronken kunnen worden. Bij de wijnen wordt o.a. stokbrood geserveerd.
De entree voor deze middag bedraagt € 8,00, u dient zich hiervoor wel van tevoren aan te melden, dit kan bij de club op woensdagmiddag of bij Joke van Dam tel. 0187 682319. Woensdag 19 december is er een kerstviering. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN e-mail: c.vermeulen@zijngo.nl

OUDE-TONGE

Kerstmiddag 55+

De Plaatselijke Commissie te Oude-Tonge van de Stichting ZIJN organiseert op woensdag 18 december 2019 een gezellige middag met optreden van een kinderkoor. Aanvang 14.00 uur .De middag wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstr.27 en wordt afgesloten met een buffet. De prijs hiervan is 15,- incl. koffie met iets lekkers en 3 consumpties. Vooruitbetaling € 2,50. Aanmelden bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3. Envelop met naam en adres en vooruitbetaling in de bus gooien. Tel.nr. Nel Vervloed 0187-642697.

Breicafé

Woensdagavond 11 december is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. Het breicafé is geopend van 19.30 uur tot 21.30 uur. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25 ). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar m.kieviet@zijngo.nl. Gezelligheid maak je met elkaar! De inspiratie krijg je van elkaar!

SOMMELSDIJK

Gezellige middag O-G-O

De Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee (O-G-O) sluit 2019 af met een gezellige middag in de zaal van de Zwaluw aan de Sperwer 55 te Sommelsdijk. Deze gezellige ouderenmiddag is op vrijdagmiddag 13 december. Dit keer hebben is er een optreden van Sjaco van der Speld. Sjaco zorgt met zijn programma "Voor de jeugd van vroeger" voor entertainment voor ouderen met zang, humor en gezelligheid. Zijn optreden duurt 2 keer 45 minuten. De zaal gaat open om 13.30 uur en zijn optreden begint om 14.00 uur. Rekening houdend met een pauze zal de middag dus rond 16.00 uur worden afgesloten. Deelname aan deze middag kost leden van de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee (O-G-O) slecht € 5,-- (niet-leden zijn ook welkom, maar betalen € 10,--) Als niet-leden besluiten om die middag lid van onze vereniging te worden betalen ze ook gewoon € 5,--. Dat is dan inclusief de koffie/thee bij binnenkomst en een consumptiebon. Om de kosten wat te drukken houden we ook nog een verloting. Aanmelden bij Marrie Breeman, 0187-484559 of 06-1305 8237. Betalen aan de zaal.

Bingo O-G-O

Zaterdag 7 december is er een bingo van de O-G-O. Start is 19.30 uur in het wijkgebouw de Zwaluw Sperwer 55 te Sommelsdijk.
De zaal is open om 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden 11 rondes gespeeld voor € 6.50. Daarnaast nog 9 gratis prijsjes. In de pauze is er verkoop van 2 extra rondes voor € 1.00 per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

STELLENDAM

Volkstuinen beschikbaar

Aan de Voorstraat te Stellendam, achter de huisartsenpraktijk, heeft de volkstuinvereniging "Stellendam" een volkstuinen complex. Er zijn nog een aantal tuinen te huur met een oppervlakte van 150 vierkante meter. Tuinieren is een leuke en gezonde hobby en levert eigen aardappelen, groente en fruit op. Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met de voorzitter Jan Arie Redert, tel. 06-13719094 of e-mail: jaredert@outlook.com

Jongerendienst

Zondagavond 8 december vanaf 18:30 uur is er weer een jongerendienst in de Gereformeerde Kerk van Stellendam. Spreker in deze dienst is Geert Mollema uit Veenendaal. Hij is spreker namens Generation Impact. Generation Impact is een organisatie die verlangt naar een generatie van tieners en jongeren die daadwerkelijk impact zullen hebben in Nederland. Het thema van de dienst zal zijn 'Geloof, Hoop & Liefde'.Dit alles zal worden begeleid met bijpassende muziek door praiseband ''The Bridge'' uit Oude-Tonge.

Opbrengst collecte Alzheimer

De collecte van Alzheimer Nederland heeft in Stellendam in de week van 4 t/m 9 november € 818,54 opgebracht. De organisatie bedankt hiervoor alle gevers en collectanten. Collectant gemist, maar nog wel willen bijdragen? Ga naar www.onlinevooralzheimer.nl en doneer in de bus van Alzheimer Nederland. Wilt u in 2020 ook uw steentje bijdragen door mee te helpen als collectant? U kunt zich opgeven via www.alzheimer-nederland.nl/collecteren.