GOEREE-OVERFLAKKEE – De raadsfractie Groep Zwerus (Jan Zwerus) heeft aan het college schriftelijke vragen gesteld over het realiseren van goederenhubs op het eiland.

Het raadslid vindt het tot nu toe onvoldoende duidelijk of daadwerkelijk sprake is van winst op het gebied van duurzaamheid als alle relevante aspecten daarbij worden betrokken alsmede de wenselijkheid van een dergelijk initiatief in de samenleving. Ook vindt hij het onvoldoende concreet welke extra kosten verbonden zijn aan de inzet van goederhubs. Wordt er belastinggeld besteed aan de elektrische busjes en gaat de gemeente de goederenhubs exploiteren is o.a. zijn vraag.

Door Jaap Ruizeveld

Ook over het waterstofhuis Stad aan 't Haringvliet stelde Zwerus schriftelijke vragen. Waterstof als alternatieve brandstof voor aardgas lijkt de heilige graal te zijn nu woningen op termijn van het aardgas af moeten schrijft hij in de toelichting. De fractie is geschrokken van de grote investeringen die zijn / worden gedaan om het project te realiseren. In welke mate zijn gemeentelijke belastingen betrokken bij de totstandkoming van het project wil Zwerus weten. Hij vraagt of de bedragen juist zijn dat projectontwikkelaar van Wonen op Flakkee tot op heden al 700.000 euro zou hebben geïnvesteerd en Smart Water circa 125.000 euro. De fractie wil informatie over de – al dan niet juiste – bedragen die worden genoemd en ook over eventuele gemeentelijke betrokkenheid (subsidie).