Concert 'Van Advent tot Kerst'

OUDDORP - Zaterdag 30 november om 16.00 uur hoopt Christelijk Kamerkoor Da Lui Cantiamo o.l.v. dirigent Willem Christian Meyboom een concert te verzorgen met als thema Van Advent tot Kerst. De organist deze middag is Jan Meuleman.

Na de positieve reactie op het middagconcert van vorig jaar heeft men nu ook weer gekozen voor deze vorm. Het concert wordt ook nu weer gehouden in het kerkgebouw van de Hervormde Gemeente van Ouddorp aan de Weststraat. De toegang is gratis, wel zal er gecollecteerd worden ten bate van deze kerk.
Het koor zal de bezoekers muzikaal meenemen door, zoals het thema aangeeft, de tijd van Advent tot Kerst. Dit zal gebeuren door het vertolken van composities van componisten als Bach, Kodály, Stainer, Fauré, Händel, Palestrina, Clemens non Papa e.a..

"Christelijk kamerkoor "Da Lui Cantiamo" (van Hem zingen wij) is een vocaal ensemble dat bestaat sinds 2011. Het ensemble bestaat momenteel uit 2 sopranen, 4 alten, 3 tenoren en 1 bas, een interkerkelijke groep uit verschillende woonplaatsen, maar met allen een enorm plezier in het gezamenlijk zo mooi mogelijk vertolken van het evangelie middels zang. De muzikale leiding is in handen van de enthousiaste en zeer kundige dirigent Willem Christian Meyboom uit Brielle. Het repertoire omvat van klassiek tot en met modern, maar ook de psalmen, gezangen en geestelijke liederen. Jaarlijks worden een aantal concerten verzorgd of wordt hieraan medewerking verleend", aldus het koorbestuur.
Het koor repeteert wekelijks op dinsdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur in de kerk waarin het concert wordt uitgevoerd. Tussendoor is er een pauze waarin de sociale kant van het koor tot uiting wordt gebracht onder het genot van koffie of thee. Voor aspirant-leden geldt een wederzijdse proefperiode van 4 weken. Na die periode wordt in overleg met de dirigent door beide partijen afgestemd of en hoe we met elkaar verder gaan. Meer info over het koor kan ingewonnen worden via de voorzitter: 06-18683206.