Afbeelding
Foto:

Kerstconcert met liefdevolle herinnering 2009-2019

DIRKSLAND - Vrijdag 13 december geeft Chr. Gem. zangvereniging "Sursum Corda" een bijzonder kerstconcert. Er zal een nieuwe kerstcantate worden uitgevoerd, die geschreven is door Kees Villerius.

Op de plank ligt een nieuwe kerstcantate voor koor en orkest van de eigen dirigent. Titel van de cantate is "Jezus, mijn verblijden". Dit lied (in de Duitse versie "Jesu, meine Freude") was het lied dat de in 2009 overleden dochter (Willemijn) graag zong. Nu, 10 jaar later, heeft Kees een troostende en getuigende cantate geschreven met 5 traditionele kerstliederen én het lied "Jezus, mijn verblijden" als afsluitend onderdeel. Tussen de delen van de cantate in schreef hij korte stukjes tekst die de liederen plaatsen in het teken van troost en bemoediging voor vandaag de dag. De cantate ademt een warme en vreugdevolle muzikale sfeer, die getuigt van perspectief en dankbaarheid.

Orkest en klank

Voor het concert is een gelegenheidsorkest samengesteld met 3 eerste violen, 3 tweede violen, cello, contrabas, hobo, dwarsfluit en klavecimbel. Samen met het sterk gegroeide koor (bijna 60 zangers) zal de warme orkestklank de bedoeling van de cantate weergeven: muzikaal getuigen van Gods kracht en genade en troost bieden aan mensen die de geboren Zaligmaker nodig hebben.

Na maanden van intensieve en betrokken studie nodigt het koor u uit voor een bijzonder moment van muzikaal uitdelen. Dat geldt voor iedereen, maar zeker ook voor al diegenen die zich direct of indirect betrokken hebben geweten bij Willemijn en haar familie.

Verdere medewerking

Aan het concert wordt medewerking gegeven door "Bovenstemgroep Goeree-Overflakkee" o.l.v. Corné de Geus (samenzang) en damesensemble "Joyfull voices" o.l.v. Jan van Seters. De korte opening en sluiting wordt verzorgd door ds. v.d. Berg uit Asperen, vriend van de dirigent.
Het concert wordt gehouden op vrijdagavond 13 december om 19.30 uur in de Hervormde Kerk van Dirksland.