Afbeelding
Foto:

Hou je van zingen? Zing dan mee!

OUDE-TONGE – Sinds enige tijd heeft Oude-Tonge er een kinderkoortje bij. Christelijk kinderkoor 'De Regenboog' om precies te zijn. Onder bezielende leiding van Marinke de Vos wordt er iedere woensdagavond enthousiast geoefend in gebouw Diakonia. "We zingen vrolijke, begrijpelijke christelijke liedjes", aldus Marinke. "We hebben er allemaal heel veel plezier in en we hopen dan ook, dat meer kinderen zich willen aansluiten".

Marinke speelt al vele jaren gitaar op de zondagschool en kent dus heel veel liedjes, die geschikt zijn voor kinderen. Vorig jaar begeleidde ze het kinderkoor tijdens de groots opgezette musical Glitter van de Vakantie Bijbel Club. "Dat was zo leuk om te doen, dat ik heb besloten om een doorstart te maken", vertelt ze. "Helaas haakte er een groot aantal kinderen af, maar gelukkig waren er toch kinderen, die wilden blijven zingen en zodoende hebben we dit koortje opgericht. De kinderen, die nu meezingen zijn allemaal erg enthousiast en hebben er veel plezier in. In principe zoek ik zelf de liedjes uit, die komen voornamelijk uit Toonhoogte, maar ik kijk ook op You Tube om ideeën op te doen. De kinderen mogen uiteraard ook zelf liedjes aandragen. We doen het immers echt samen".

Kerstuitvoering

In het afgelopen jaar heeft het koor al een uitvoering gehad in De Geldershof en momenteel wordt er hard geoefend voor twee kerstuitvoeringen. "Op 11 december treden we op bij Ebbe en Vloed en op 17 december hier in Diakonia", laat Marinke weten. "We hebben al een heel mooi repertoire hiervoor. Mochten er kinderen zijn, vanaf groep 3 ongeveer, die ook graag mee willen zingen, dan zijn ze van harte welkom. De liedjes zijn niet moeilijk, dus ze kunnen dan nog meedoen met deze uitvoeringen. Hoewel het een christelijk koortje is, kunnen alle kinderen van alle gezindten van het hele eiland bij ons aansluiten. Het gaat vooral om het plezier in het samen zingen, Dat staat voorop".
Het koor repeteert op woensdagavond van 18.45 tot 19.30 uur in Diakonia aan de Kerkring 1 in Oude-Tonge. Het is mogelijk om vrijblijvend eens binnen te lopen en mee te doen. Voor meer informatie kan men ook contact opnemen met Marinke via marinke1966@gmail.com of 06-43447537.