Afbeelding
Foto:

Workshop 'Kennismaken met de harp'

MIDDELHARNIS - Op zaterdag 30 november vindt er bij het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee een workshop 'Kennismaken met de harp' plaats in het Diekhuus.

De workshop is voornamelijk op kinderen gericht, maar volwassenen kunnen zeker ook meedoen. De aanvang is 10.30 uur (het duurt tot ongeveer 12.00 uur) en de deelname is gratis.
U kunt zich aanmelden (met vermelding van naam en leeftijd) door een mailtje te sturen naar algemeen@muziekgebouwgo.nl of naar de harpdocente Ghislaine Voorrecht via ghislainevoorrecht@gmail.com

De workshop zal uit de volgende onderdelen bestaan: De harpdocente vertelt over de werking van het instrument en hierna leest zij een muziekverhaal voor uit haar boek 'de avonturen van Harpie Harrie en Oktavia Harpopus'.
De deelnemers van de workshop worden vervolgens uitgenodigd het verhaal te illustreren met improvisaties op de harp. Dit uiteraard na een korte uitleg van de docente. Iedereen kan hier aan meedoen; je hoeft dus nog helemaal geen harp te kunnen spelen.
De kinderen worden mee genomen naar de onderwaterwereld waar Harpie Harrie terechtkomt nadat hij op een warme zomerdag een verkoelende duik in de zee neemt. Onder water ontmoet Harpie Harrie een vreemdsoortige onderwater harp, Oktavia Harpopus genaamd. Samen beleven ze spannende avonturen.

Verder speelt docente Ghislaine harpmuziek voor in verschillende stijlen, waarna de kinderen liedjes leren meespelen. Natuurlijk vertelt ze ook over de inhoud van de lessen.
De minimum leeftijd voor deze workshop is 6 jaar.
U krijgt tevens advies over de huur of aanschaf van een instrument.