Afbeelding
Foto:

Sinterklaas in Nieuwe-Tonge

NIEUWE-TONGE - Afgelopen zaterdagmiddag is Sinterklaas aangekomen in Nieuwe-Tonge. In tegenstelling tot andere jaren werden de Sint en zijn 20 pieten dit jaar feestelijk ontvangen op het parkeerterrein van Spar Klapmuts.

Sinterklaas kwam dit jaar niet per boot of trein aan maar in twee prachtige oldtimer eendjes! Na het feestelijke ontvangst bij Spar Klapmuts met zelfs een door de kinderen speciaal ingestudeerde welkomstdans, volgde een optocht door het mooie dorp onder begeleiding van muziekvereniging Apollo.
De optocht eindigde bij Ons Dorpshuis waar er verschillende activiteiten te doen waren voor de kinderen en uiteraard deden de pieten gezellig mee. Piet Esmeralda was speciaal naar Nieuwe-Tonge gekomen om een optreden te verzorgen en DJ Essie maakte het feest compleet met een gezellige pieten disco.
Een week voor de aankomst van de Sint vermeldde het Nieuwe-Tongse Sinterklaasjournaal dat Inspectiepiet gesignaleerd was in het dorp. Deze zwarte piet was er door de Sint op uit gestuurd om er voor te zorgen dat de intocht op een veilige manier zou gaan verlopen. Het Nieuwe-Tongse Sinterklaasjournaal werd via de Facebookpagina van het Sinterklaas Comité massaal bekeken door de kinderen uit Nieuwe-Tonge.