De boswachter …

De boswachter gaat vrolijk
lekker werken in het bos
ze haalt de dode bomen weg
en de rommel van het mos

Ze loopt soms met zakken afval
door het bos te sjouwen
en hangt kastjes op waarin
de vogels nestjes kunnen bouwen

Ook zorgt ze dat er langs het bos
een hekje komt te staan
zodat geen dier per ongeluk
de snelweg op kan gaan

Zo komt zij wanneer het winter is
soms extra eten geven
zodat de dieren in het bos
prettig verder kunnen leven

Zo staat de 'Boswachter' omschreven in het beroepenboek van mijn dochter van 4. Voor een kleuter perfect uitgelegd. Maar voor veel mensen die ik tegenkom vaak ook het beeld dat er heerst. Velen vragen zich af hoe ik de omslag heb gemaakt van communicatieadviseur naar boswachter. 'Dan heb je toch ook een extra opleiding gevolgd?' en 'jij bent vast heel veel buiten voor je werk!'

Eigenlijk ben ik nog steeds een communicatiemens, maar dan eentje die regelmatig haar groene pak aantrekt. Om bezoekers bekend te maken met onze natuurgebieden en uitleg te geven waar wij als natuurbeschermingsorganisatie voor staan. Maar ook door het gesprek te voeren met bewoners, die soms een andere kijk hebben op ons beheerwerk. En daar zet ik ook verschillende communicatiemiddelen voor in, zoals de website, informatieborden in gebieden, regionale media of social media. Een kleurenpalet aan werkzaamheden waarbij we met felgroen onderstrepen om samen met alle Nederlanders samen nieuwe natuur te creƫren, te verzorgen en te beschermen.

Dit doe ik samen met mijn collega Ted voor de gebieden in de Zuid-Hollandse Eilanden. Wij bieden in de eerste helft van volgend jaar een stageplaats aan. Aan iemand die net als ons de natuur een warm hart toedraagt. Van aanpakken weet. En een opleiding Hbo Communicatie/Marketing volgt. Kom jij ons versterken? Laat het ons weten voor 10 december via haringvliet@natuurmonumenten.nl en wie weet sta jij straks in onze 'groene' communicatiekeuken!