Afbeelding
Foto:

Winterfair in Dirksland in teken van ontmoeting

DIRKSLAND – Eten, drinken en ontmoeten. Daar draait het om tijdens de Winterfair van de hervormde kerk te Dirksland. De fair is op zaterdag 23 november in en bij Onder de Wiek aan de Ring in Dirksland. Het organiserend comité komt met iets nieuws: geen rad van fortuin, maar een rad van ontmoeting.

Tekst: Kees van Rixoort, foto's: Organisatie

"We hopen op veel ontmoeting en verbinding", zegt Kees Kieviet van het de faircommissie. "Mooi meegenomen als er ook nog een mooie opbrengst is." De opbrengst besteedt de hervormde kerk van Dirksland aan zendingswerkers in Zuidoost-Azië, op Borneo en in landen als Nigeria en Ethiopië. Een ander deel van de opbrengst van de Winterfair is bestemd voor evangelisatie-activiteiten, zoals de Keigave Dagen en de alphacursus.

De Winterfair duurt van 9.30 tot 15.30 uur. Er is veel te eten en te drinken, om ter plekke te nuttigen of om mee te nemen: snoep, suikerspinnen, kaas en noten, oliebollen, patat, groente en fruit van Flakkeese agrariërs, brood, broodjes, kruukplaetjes, wafels en ambachtelijke advocaat, naast koffie, thee, chocolademelk, glühwein en frisdranken.

Er zijn activiteiten te doen, zoals cupcakes versieren, sjoelen en een chipsketting rijgen. Er is een tierlantijnenkraam en er zijn ook boeken te koop uit de Oude Bieb en 'Dagelijkse Broodkruimels'. Een kinderarts van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is aanwezig om een workshop alcoholpreventie te geven.

Iets nieuws is het rad van ontmoeting, waar bezoekers deelname aan een activiteit kunnen loten. Dat zijn activiteiten die ontmoeting creëren en stimuleren, zoals een zeiltocht op het Haringvliet, een wandeling door natuurgebied de Kwade Hoek, een ritje met paard-en-wagen door Ouddorp, bolussen bakken, een inkijkje in een gezin tijdens het 'spitsuur', een concert bijwonen van het Urker Mannenkoor, samen Catan spelen en een avondje lp's luisteren onder het genot van een hapje en een drankje.

Afbeelding
Afbeelding