Expositie van cursisten "Atelier Jassoy" in de gang van het Diekhuus

MIDDELHARNIS - Gedurende de weken van de herfstige november tot 10 december is in de gang van het Diekhuus een expositie van het werk van de cursisten van Atelier Jassoy te zien.

Atelier Jassoy, zoals het tegenwoordig heet (vroeger de schilder- en tekencursus van het Diekhuus en de oudste en de meest professionele cursus op het eiland) laat met deze expositie zien welke grote kwaliteit en verscheidenheid hier geboden wordt. Van fijnzinnige zwart-wit tekeningen, b.v. een robot, of kleurrijke pasteltekeningen van landschappen tot veelkleurige abstracte en figuratieve doeken van acryl en olieverf is alles te zien.
Iedere deelnemer aan deze expositie toont zijn of haar interesse in het uitoefenen van schilder- en tekenvaardigheid perfect. Het vergt van de cursisten een grote mate van geduld en doorzettingsvermogen om teneinde tot een schitterend resultaat te komen. Uren van concentratie en waarneming zijn vooraf gegaan aan het maken van bijvoorbeeld een Japans landschap, een "broodje gezond", een kind voor de spiegel, wielrenners die over de streep komen, het hoofd van een leeuw, enz.
Voor de bezoeker is er een grote vakbekwaamheid te zien. De leden van de cursus hopen dat het voor de buitenstaander zichtbaar wordt wat een cursus in tekenen en schilderen kan betekenen.