Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Sjoelen

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 25 november a.s. sjoelmiddag. Deze sjoelmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,- inclusief koffie of thee. Iedereen is van harte welkom!

DEN BOMMEL

Breicafé

Woensdag 27 november is het weer zover, dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34. Inloop van 19.30 - 22.00 uur. Entree € 2,00. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Jong en oud zijn van harte welkom. Meer info via Carla Gebraad 06-20 10 40 65. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Bommelse kerstmarkt

Zaterdag 14 december organiseert men weer een Bommelse kerstmarkt van 10.00 tot 17.00 uur. Dit jaar staan er weer diverse kramen met kleding sieraden en kerstartikelen. Voor het eerst is er een eetplein waar lekkere broodjes, poffertjes en oliebollen te verkrijgen zijn. Ook is er iemand met heerlijke wijnen om het compleet te maken. Buiten zal er ook een kerstbomenverkoop plaats vinden.

Klaverjasavond

De Plaatselijke commissie Den Bommel (stichting ZIJN) organiseert op donderdag 28 november a.s. een klaverjasavond in Bommelstee, Schaapsweg 34. De avond is van 19.30 uur tot 22.30 uur. De entree voor deze avond is € 2,- per persoon. Voor verdere info: Anneke Bakker, telefoon: 0187-612175 / 06-46 30 78 10.

DIRKSLAND

Marathonbingo

Zaterdag 28 december wordt er weer een marathonbingo gehouden in de Victoriahal aan de Phlipshoofjesweg 57a. Zoals gebruikelijk is er iets lekkers te eten. Dit is gratis voor wie alle ronden meespeelt. Speelt u minder ronden mee en wilt u mee eten, dan betaalt u daar € 10,-. Anders dan bij andere marathonbingo's is men genoodzaakt bij aanmelding € 10,- euro aan te betalen. Deze aanbetaling wordt verrekend wanneer u de bingokaarten betaalt. Dat kan contant of bij telefonische aanmelding dan ontvangt u een bankrekeningnummer. Deelname is definitief na ontvangst van de aanbetaling. De uiterste datum voor aanmelding en betaling is 22 december. De bingo start om 16.00 uur en de deuren van de Victoriahal gaan om 15.00 uur open. Opgeven kan via 0187-493186 of 0187-487170 of 06-20213165.

Amicitia in De Geldershof

Woensdag 27 november geeft Amicitia een concert in De Geldershof. Er wordt een afwisselend programma gespeeld van rustige melodieën tot vrolijke marsen en een solo voor hoorn. Daarnaast zullen ook de slagwerkgroep en het leerlingenorkest een aantal nummers ten gehore brengen. Het concert begint om 19.30 uur.

Bijeenkomst Longpunt

Door het Longfonds wordt in samenwerking met Zorggroep Haringvliet op donderdag 28 november opnieuw een bijeenkomst georganiseerd voor iedereen met een longziekte. Het onderwerp deze middag is:'Ik adem verkeerd, kan dat? Alles rondom de ademhaling'. Op een interactieve manier zullen de sprekers inzicht geven in uw ademhaling. Ik hoor dat ik verkeerd adem, kan dat? Wat is de beste ademhaling? Kan ik mijn ademhaling beïnvloeden/veranderen? Deze, en veel andere vragen rondom ademhaling, worden onder de loep genomen vandaag. De sprekers zijn: Jeannet van Rooijen, fysio- adem- en ontspanningstherapeute bij Curamare; Bill Paterson, longfysiotherapeut. De bijeenkomst van Longpunt Haringvliet vindt plaats op donderdag 28 november van 14.00 tot 16.00 uur in Verenigingsgebouw Onder de Wiek, Ring 57 te Dirksland. Deelname is gratis, ook voor niet-leden. Mail voor meer informatie naar haringvliet@longpunt.longfonds.nl

GOEDEREEDE

Jaarvergadering Oranjevereniging

Donderdag 21 november is het tijd voor de jaarvergadering van Oranjevereniging Goedereede. "Dus wil je iets kwijt over de evenementen van afgelopen jaar? Heb je ideeën voor komend jaar? Of heb je gewoon zin om deel te nemen aan onze gezellige bingo? Dan zien we je graag vanaf 19:30 uur in Oostdam", aldus het bestuur in de uitnodiging.

Goeree Creatief

Op donderdag 28 november bent u weer van harte welkom in partycentrum Oostdam te Goedereede met uw breisel, haakwerk of wat voor handwerk dan ook tussen 19.00 uur en 22.00 uur. Deze avonden zijn voor iedereen toegankelijk. Er wordt Sinterklaas gevierd en daarom vraagt men alle bezoekers een cadeautje van ca. € 4,- mee te nemen. Er is deze avond een workshop macramé. Deze workshop zit al vol en daarom is er een extra workshop gepland op donderdag 21 november, hier zijn nog een paar plaatsjes vrij. De workshop kost € 15,50 en is inclusief alle materialen. Verdere informatie kunt u vinden op de facebookpagina van Oostdam, oostdam@sr-go.nl , bel 0187-492321 of stuur een app naar 06-31000604.

HERKINGEN

Postduivententoonstelling geslaagd

P.V. de Luchtbode Herkingen had afgelopen vrijdag en zaterdag weer een zeer geslaagde postduivententoonstelling. Bezoekers konden de mooiste duiven bekijken , en tevens op het rad van avontuur leuke prijzen winnen. Grote winnaars waren, met zowel de vliegduiven als de showpostduiven, de Comb. Kees en Ria Grinwis uit Ouddorp. De uitslag in de vliegklasse is: Oude Doffers Comb. Grinwis (mooiste vliegduif); Oude Duivinnen Comb Grinwis; Jonge Doffers J. Sturris; Jonge Duivinnen P.Kagchelland; De showklasse: Oude Doffers Comb. Grinwis (mooiste showduif); Oude Duivinnen Comb. Grinwis; Jonge Doffers D. Alberts; Jonge Duivinnen P. Voogd. De nummers van de grote verloting zijn :1100 1091 1407 1700 1123 1745 1151 1828 1187 1936 1791. Prijzen kunnen worden afgehaald bij C. Logmans.

MELISSANT

Klaverjasmiddag

Woensdag 20 november is er weer een klaverjasmiddag bij de golfbaan aan de Bouwdijk. Aanvang tussen 3.15 uur en 13.30 uur. Inschrijfgeld: € 3,-. Aanmelden via tel. 0655734858 / 0187605060

MIDDELHARNIS

Bridgeclub zoekt leden

Bridgeclub Menheerse vierde onlangs haar 15-jarig jubileum met een feest in het prieel van de Staver. Dit werd gevierd met een etentje geheel verzorgd door lÁmbiance en dit was een groot succes. De club bestaat momenteel uit 123 leden en elke dinsdagavond is er competitie-avond en speelt men in de Staver. Donderdagmiddag om de 14 dagen kan men bridgen, ook in de Staver. De club is op zoek naar nieuwe leden. Ze worden een bridgecursus aangeboden tegen een kleine vergoeding en men is het eerste jaar gratis lid van de club. Ook jongere mensen zijn heel welkom.

Bijna Dood Ervaringen

Er zijn er die het hebben meegemaakt en er soms niet over durven te spreken. Maar ze zijn door een tunnel geweest en hebben licht en kleuren gezien. Ze hebben -zeggen ze- het onuitsprekelijke meegemaakt en zelfs De Onuitsprekelijke ontmoet. Dr. Pim van Lommel, overtuigd van de realiteit ervan schreef er een boek over en weer een ander zet er vraagtekens bij. Waar gaat het om? Wat is de betekenis ervan? En wat zegt het goede verhaal van de Bijbel over de toekomst en het leven hierna? Deze en andere vragen bespreken we met elkaar via een PowerPointpresentatie. Welkom op maandag 25 november 2019 om 20.00 uur in de Emmaüskerk, Kon. Julianalaan 64 te te Middelharnis. Leiding: ds. Leendert Jan Ling. Kijk ook op www.emmauskerkmiddelharnis.nl

OOLTGENSPLAAT

Intocht sinterklaas

Zaterdag 23 november wordt sinterklaas ontvangen in Ooltgensplaat. Hij komt om ongeveer 14.00 uur per schip aan in de haven. Muziekvereniging burg. W.M. van der Harst Ooltgensplaat zal de aankomst muzikaal ondersteunen. Na ontvangst en een rondrit door het dorp is er om ongeveer 15.00 uur de ontvangst in MFC 't Centrum. Alle kinderen van Ooltgensplaat zijn van harte welkom. De middag duurt tot 16.00 uur. Voor meer informatie stuur een mailtje naar info@oranjeverenigingooltgensplaat.nl

OUDDORP

Winterfair Vliedberg

Woensdag 27 november is er een winterfair in de Vliedberg. Er is een oliebollenverkoop, er kan een fotoportret worden gemaakt in winterse sferen. Verder is er een schaatsbaan voor de kinderen en een winterloterij. Er zijn diverse kramen met kaas, kaarten, mode, koek en zopie, kunst, jam, schoonheidsproducten, chocolade, gebreide artikelen, decoratie en interieur. Verder kan er een ritje met een Jan Plezier worden gemaakt tussen 13.00 en 15.30 uur. Dit wordt aangeboden door Manege de Dijkgraaf. De fair is van 10.00 tot 16.00 uur.

Wintermarkt

Op 30 november hout men de jaarlijkse wintermarkt in de kerk aan de Dorpstienden 15. De deuren gaan om 9.00 uur open en u bent welkom tot 16.00 uur 's middags. Men verkoopt o.a. mooie kerstdecoraties, antiek en curiosa, glas- en aardewerk, boeken, kerstkaarten en kerstspullen, kleding, sieraden etc. Er wordt koffie met koek geserveerd onder het genot van orgelspel. Er is ook taart te koop die meegenomen kan worden of direct opgegeten. Men kan ook een lekkere kop soep met brood eten of een emmertje erwtensoep bij ons kopen om mee te nemen naar huis.

OUDE-TONGE

Winterfair Ebbe en Vloed

Op maandag 25 november is er in het restaurant van Ebbe en Vloed een Winterfair van 14.00 tot 17.00 uur. Er zijn kraampjes met leuke Sinterklaas- en Kerstgeschenken. Ook zijn er sieraden, zelfgemaakte kerstkaarten en lekkernijen te koop. Verder is er feestelijke betaalbare kleding. Voor de eerste 80 bezoekers is er gratis iets heerlijks bij de koffie.

Inwonersavond

De Dorpsraad van Oude-Tonge nodigt alle inwoners van Oude-Tonge en omgeving uit voor de jaarlijkse inwonersavond. Tijdens deze avond wordt het leefbaarheidsplan gepresenteerd. Ook is er aandacht voor de nieuwe bestemming van het voormalige gemeentehuis aan de Eisenhowerlaan. Wethouder Peter Feller zal vertellen hoe de stand er op dit moment voor staat. Verder wordt er gesproken over eenzaamheid onder ouderen en over buurtbemiddeling. Uiteraard is er als altijd gelegenheid tot het stellen van vragen en kan de enquête over het dorp worden ingevuld. Let op: De inwonersavond vindt deze keer plaats in De Grutterswei, Willemstraat 14. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanvang om 19.30 uur. De avond wordt gehouden op maandag 25 november.

SOMMELSDIJK

Verkoping door vrouwenvereniging

Op 20 november houdt de Vrouwenvereniging 'Liefde vindt werk' de jaarlijkse verkoping. Een ieder is welkom van 10.00 tot 14.00 uur in Vita Nova. De volgende dingen worden er onder andere verkocht: handwerken, leuke (houten) cadeautjes, (kerst)kaarten. Kaas, advocaat, krûûpplaetjes, oliebollen, slaatjes, erwtensoep. Allerlei groenten en fruit. De kinderen kunnen voor €1,- iets leuks uitzoeken. U kunt gezellig koffie drinken met iets lekkers erbij. De opbrengst van deze dag is voor Winterhulp Oekraïne en voor St. Hadassa Imani, waarvoor Frans Weller in november is vertrokken naar Colombia, om te werken met jongeren die onder moeilijke omstandigheden leven.

Sinterklaasbingo

Zaterdag 23 november is er een Sinterklaasbingo, georganiseerd door de O-G-O om 19.30 uur in het wijkgebouw de Zwaluw Sperwer 55. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden elf rondes gespeeld voor € 6.50. Daarnaast nog negen gratis prijsjes. En in de pauze is er een verkoop van twee extra rondes voor € 1.00 per ronde. En omdat het voor sinterklaas is, krijgt iedereen een presentje. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.