Kernactiviteiten

DEN BOMMEL

Verkoping Creaclub

Vrijdag 15 november is de jaarlijkse 'Verkoping' van de Creaclub. Een ieder is van harte welkom van 13.30 tot 19.30 uur 'Bij de Bron' naast de Hervormde kerk in de Voorstraat. Dit jaar is het thema: 'Terug van toen'. Zo is er weer vers gebakken vis, de roosjesboom voor de kinderen, appelkoeken. Ook wil men met elkaar een Nederlandse vlag breien/haken, er liggen door de zaal heen brei en haakwerkjes klaar zodat een ieder een lapje kan maken, hier wordt dan een grote vlag van gemaakt. Ook voor de Bevrijdingsdag zijn er gehaakte corsages te bestellen. En natuurlijk een kraam met koek en andere zoetigheid. En een verloting met mooie prijzen. Verschillende raadspellen. Verder kunt u er terecht voor een kopje koffie of thee met iets lekkers en 's avonds worden er verschillende broodjes en soep geserveerd. Meer info via Annelies van den Hoek 612228.

Winterfair

Zaterdag 23 november organiseert de Hervormde Kerk van Dirksland een winterfair. Lekkere broodjes, verse Jus, oliebollen, kaas, noten, kruukplaetjes en nog veel meer lekkers is er te krijgen. Ook zullen er kramen staan met brood, groente, een tierelantijnenkraam en nog veel meer. Aan de kinderen is ook gedacht, zij kunnen allerlei leuke spelletjes doen en lekkere dingen maken. We hopen u te zien op 23 november 2019 van 09.30 uur tot 15.30 uur.

Bingo Victoriahal

Donderdag 14 november is er weer bingo in de Victoriahal. Er zijn mooie prijzen. Zaal open 18.45 uur en de bingo start om 18.45 uur. De Victoriahal is te vinden aan de Philipshoofjesweg 57a.

Rommelmarkt

Zaterdag 16 november wordt de laatste rommelmarkt van 2019 in de Victoriahal gehouden. De twee hallen staan weer vol met kramen. De rommelmarkt begint om 10.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Toegang is gratis.

DIRKSLAND

Lezing over 'Trouw'

Dinsdag 26 november zal ds. van Aalst een lezing houden over 'Trouw', ter gelegenheid van de jaarvergadering van vrouwenvereniging Acti Agimus'. Een ieder is daar van harte welkom. De bijeenkomst wordt gehouden in de zaal van de Ger. Gemeente kerk aan de Mozartsingel. Aanvang 19.30 uur.

GOEDEREEDE

CVB avond over Rien Poortvliet

Donderdag 14 november houdt de heer Pater een lezing houden met beeldmateriaal over het leven en werk van Rien Poortvliet. De avond wordt georganiseerd door de Christelijke Vrouwenbond Goeree. De heer Poortvliet was een Nederlandse illustrator, tekenaar en kunstschilder. De bijeenkomst is in het verenigingsgebouw Oostdam te Goedereede, aanvang 20.00 uur. Meer info via 0187-683223.

Winterfair/verkoping

Op Vrijdag 15 november is er weer de jaarlijkse verkoping van vrouwenvereniging Bidt en Werkt. Een ieder is welkom rondom en in het gebouw 'de Ark' bij de Hervormde Kerk. De verkoping begint om 14.00 uur en wordt om 20.00 uur afgesloten. Men verkoopt kaas, oliebollen, eigengebakken koekjes, appelflappen en andere zoetigheden. Uiteraard zijn er ook weer de gebreide sokken en ander handwerkmateriaal, sieraden van Country at Home, chocolade van Doosje van Lobs, kraam met nieuwe boeken enz. Te veel om op te noemen. Aan de kinderen is ook gedacht, hiervoor is buiten een kindertent ingericht met een workshop, grabbelton enz. Verder is er buiten in de grote/verwarmde tent koffie, thee, warme chocolademelk, erwtensoep en een broodje worst te verkrijgen.

Wandeling Kwade Hoek

Zaterdag 23 november organiseert Natuurmonumenten een stevige wandeling naar de Kwade Hoek . Trek laarzen of hoge waterdichte stevige schoenen en warme kleding aan en meld je wel vooraf aan op www.natuurmonumenten.nl/goeree/agenda Start 14.00 uur.

HERKINGEN

Hobby- en Creamarkt

Zaterdag 16 november is er een hobby en creamarkt in verenigingsgebouw Ons Huis. Er zijn ongeveer 30 tafels ingericht met o.a.: kaarten, materiaal om kaarten te maken, cadeau-artikelen, sieraden, brei- haakkatoen, schilderijen, tweedehands boeken en nog veel meer. De entree is gratis. Om 10.00 uur is de aanvang en om 14.00 uur de afsluiting.

MELISSANT

Erwtensoep maaltijd 55+

Dinsdag 19 november kunt u in de Melishof weer gezellig komen eten! Deze keer staat er erwtensoep op het menu, met stokbrood en kruidenboter erbij. Opgeven hiervoor kunt u bij: Dirk en Elly Spahr vd Hoek; tel: 602411 (graag na 18.00 uur.). Opgeven voor 15 november. Kosten: € 6,-. Inloop: 17.15 uur. Aanvang maaltijd: 17.30 uur. Deelnemers kunnen eventueel opgehaald worden.

Koffieochtend

Woensdag 20 november is er weer een koffieochtend in de Melishof. Deze ochtend komt Annet van Leersum een presentatie geven over Marieke van Ouddorp. Zij was een meisje dat in de Middeleeuwen in Ouddorp woonde. Door middel van opgravingen van de archeologische vereniging de Motte, is men dit te weten gekomen. Annet van Leersum is aan deze vereniging verbonden en kan hierover veel vertellen. Ze neemt ook enkele voorwerpen mee, die opgegraven zijn. Aanvang: 10.00 uur de ochtend wordt om ongeveer 12.00 uur afgesloten. Kosten: € 3,- dit is inclusief koffie/thee met wat lekkers. Opgeven kan en mag via Dirk en Elly Spahr vd Hoek; tel 602411. Wilt u opgehaald worden, geef dit even aan.

MIDDELHARNIS

Hoeksteenlezing

In het kader van de Hoeksteenlezingen/cursus Geestelijke Vorming is er maandag 18 november weer een bijeenkomst. Ds. J.A.W. Verhoeven uit Krimpen a/d IJssel, hoopt te spreken over het thema 'De tekenen der tijden'. De avond gehouden in De Hoeksteen aan de Ring. Aanvang 20.00 uur.

Uitvoering Muziekgebouw GO

Op dinsdag 19 november zal de eerste uitvoering van dit schooljaar plaatsvinden in de Rabobankzaal van het Diekhuus om 19.00 uur. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Een twintigtal leerlingen zal zich presenteren op blokfluit en piano. Alle blokfluitlisten zijn leerling van Elly Bakker, de pianisten zijn leerling van Piet Westhoeve. Het repertoire loopt van Nederlandse volksliedjes, naar Ierse volksmuziek, naar baroksonate, naar Bach, naar 'Concertino' van D. Hellbach, naar 'Arcade' van Duncan, naar 'River flows in you' van Yiruma tot de grote pianowerken van Chopin en Debussy.

Mannenkoorzang

Op 16 november a.s. vindt er een zang- en orgelavond plaats in de Hervormde Kerk van Middelharnis ten bate van het Diaconaal Maatschappelijk Werk Goeree-Overflakkee. Dit is een samenwerkingsverband dat door diverse kerken in samenwerking met de stichtingen Schuilplaats en De Vluchtheuvel is opgericht. DMW-GO biedt christelijke, professionele hulpverlening in psychosociale nood. Tijdens deze avond kunt u luisteren naar een samengesteld mannenkoor (120 zangers) uit het Dirkslands en Ouddorps mannenkoor, welke beiden onder leiding staan van dirigent Dinant Struik. Het orgel wordt bespeeld door Willem den Boer en Jan Rozendaal. Rebecca van Zandwijk bespeelt de viool. Opening en sluiting worden verzorgd door ds. K. Boeder uit Dirksland. De aanvang is 19.30 uur en de toegang is gratis, maar er wordt uiteraard gecollecteerd voor het Diaconaal Maatschappelijk Werk Goeree-Overflakkee.

MIDDELHARNIS

Avond over dromen

Waarom droomt iemand? Welke gevolgen hebben dromen voor het leven van alledag? Hoe is de betekenis van dromen te achterhalen. Zijn dromen wel eens bedrog, of spreekt God juist in dromen? Welke rol heeft de droom in de Bijbel en het geloofsleven? Over deze vragen is al veel nagedacht door psychologen en psychiaters", de organisatoren van een avond waarin nagedacht wordt over 'dromen'. Dit nadenken gebeurt "luisterend naar de Bijbel, de traditie en naar elkaar", via een PowerPointpresentatie. Ook is iedere ervaringsdeskundige welkom. De avond wordt gehouden op maandag 18 november om 20.00 uur in de Emmaüskerk. Leiding: ds. Leendert Jan Lingen. www.emmauskerkmiddelharnis.nl

NIEUWE-TONGE

Spullen uit grootmoeders tijd

Zaterdag 16 november is er van 10.00 tot 15.00 uur weer verkoop van spullen uit grootmoeders tijd. Er is van alles te koop: Zand-, zeep-, sodavoorraadbussen in vele kleuren. Er zijn petroleumstellen, keulse potten, veel zinken artikelen, zoals emmers, teilen, afvalemmers, enzovoort. Alleen zaterdag 16 november 20% korting op alle artikelen boven de 5 euro. De verkoop wordt gehouden op Molendijk 140. Inlichtingen 0187-651638, de fam. Nijssen.

Sinterklaasfeest

Zaterdag 16 november is er een Sinterklaasfeest in Nieuwe-Tonge. Vanaf 13.45 uur start de intocht bij Spar Klapmuts. Daarna is er feest tot 16.00 uur met de Sint en Pieten in Ons Dorpshuis.

Winterfair

Zaterdag 7 december 2019 zal er weer een winterfair zijn van 9.30 uur tot 13.30 uur, welke georganiseerd wordt door de Hervormde gemeente van Nieuwe Tonge. Er zijn diverse producten te koop: groendecoraties, kaarten, brocante spullen, decoratie spullen, etenswaren (jam, oliebollen, broodje braadworst, kruudplaetjes, etc). Bij het Rad van Avontuur zijn mooie prijzen te winnen. Nieuw dit jaar: een taartenbakwedstrijd! "Geef je op, toon je bakkunsten en originaliteit en wie weet val je in de prijzen! Jong of oud, iedereen mag meedoen", aldus de organisatie. Opgeven kan via jvmoort@gmail.com of bel 06-11622791.

OOLTGENSPLAAT

Poters eten in Ooltgensplaat

Vrijdag 22 november a.s. is er voor de 55-plussers van Ooltgensplaat een gezamenlijke maaltijd. Ook zal er een verloting zijn. (€ 1,- voor 3 lootjes) Gezellig en lekker poters eten in 't Centrum, Weesmolenstraat 12, vanaf 17.00 uur. Kosten € 10,- . U kunt zich opgeven voor 15 november a.s bij Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Koor- en samenzangavond

Zaterdag 16 november 2019 wordt er een koor- en samenzangavond gehouden in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente, van Weelstraat 1. Het Christelijk Thools Mannenkoor Rehoboth onder leiding van Marien Stouten zal voor ons zingen en ouderling Nipius verzorgt de opening, meditatie en sluiting. Er zal een collecte worden gehouden voor het bouwfonds Ger. Gem. Ooltgensplaat De aanvang is half 8 en we drinken daarna gezamenlijk koffie, thee of fris.

OUDDORP

Even rust voor Van der Linde rommelmarkt

Van der Linde rommelmarkt gaat niet stoppen, maar de mensen van de rommelmarkt nemen even enkele weken rust wat de rommelmarkt betreft. Er kunnen daarom vanaf heden geen spullen meer gebracht worden. Er is wel een uitzondering als er een huis leeg gemaakt moet worden. Bel dan naar het volgende telefoonnummer, zodat er een afspraak gemaakt kan worden 06-26032013.

Samen zingen

Zaterdag 16 november, kan er weer 'samen gezongen' worden. Er zullen met orgelbegeleiding Johannes de Heer- en andere liederen worden gezongen. Iedereen is welkom van 19:30 tot 20:30 uur in de Doopsgezinde Gemeente, Dorpstienden 3.

Jongerendienst

Iedereen heeft wel eens het liedje You say van Lauren Daigle voorbij horen komen op de radio. Ze zingt daarin I believe. Daar gaat de jongerendienst van zondagavond 17 november over. De dienst begint om 18.30 uur en wordt gehouden in de Gereformeerde kerk. Bianca Boender van stichting You!ng, zal spreken over het thema I believe…. What???. Praiseband eXalt zorgt voor de begeleiding.

Sjoelcompetitie 55+ club

Woensdag 20 november organiseren de vrijwilligers van de 55+ club in Ouddorp een sjoelcompetitie. U bent vanaf 14.00 uur van harte welkom in de Dorpstienden om uw krachten te meten met de andere bezoekers. Er zijn leuke prijsjes te winnen. De kosten bedragen € 3,- inclusief een kopje koffie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam tel. 0187 682319 of stichting ZIJN 0187-483366 e-mail: c.vermeulen@zijngo.nl Woensdag 27 november verzorgt Stichting ZIJN een presentatie over positieve gezondheid.

OUDE-TONGE

Goederen voor Uzon

Zaterdag 16 november is er weer een inzameling van goederen voor Uzon op het bekende inzameladres aan de Capelleweg (bij het AVK-terrein). Van 9.30 uur tot 11.30 uur staat men klaar om schone, goed bruikbare spullen in ontvangst te nemen. Twijfelt u aan de bruikbaarheid ervan of moet er iets opgehaald worden,neemt u dan contact op met dhr. A. Klem. Zijn telefoonnummer: 641304 of 06-29590036. Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Er staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten.

Sinterklaasbingo

De Plaatselijke Commissie van Oude-Tonge van de Stichting ZIJN organiseert voor alle 55- plussers van Oude- Tonge op woensdag 27 november een surprisebingo met leuke prijzen. De middag begint om 14.00 uur. De kosten zijn € 5,00 per persoon. Vooruitbetaling € 2,50. Aanmelden voor 25 november bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3, envelop met naam, adres en vooruitbetaling in de bus gooien. Telef.: 0187-642697. De middag wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27.

SOMMELSDIJK

Cursus Geestelijke Vorming

Donderdag 14 november is er een cursusavond Geestelijke Vorming in Middelharnis/Sommelsdijk. Deze avond wordt gehouden in de Rehobothkerk en begint om 18.45 uur. Ds. R. Kok uit Sliedrecht zal een lezing verzorgen met als titel: "De HEERE dienen met blijdschap."

Bingo

Zaterdag 16 november is er bingo bij Wijkvereniging de Zwaluw in Sommelsdijk. Er worden 11 ronden gespeeld met tal van leuke prijzen. Heb je deze avond geen prijs dan heeft de Sint een cadeautje voor je achter gelaten. Zaal open 19.00 uur aanvang 19.30 uur.

Aangepaste kerkdienst

Op zondag 17 november a.s. zal er weer een aangepaste kerkdienst gehouden worden voor "mensen met een beperking". Deze dienst zal plaatsvinden in de Ned. Herv. Kerk te Sommelsdijk. In deze dienst hoopt voor te gaan ds. M. K. de Wilde. De aanvang is om kwart vòòr drie.

Sinterklaasmiddag

Woensdag 20 november komen de Sint en zijn Pieten de boel op stelten zetten bij Wijkvereniging de Zwaluw. Een rommeltje zal het zijn, maar dat maakt niet uit. Knutselen, spelletjes en zelfs een kunstje doen kan allemaal. Het begint om 14.00 en is om 15.30 afgelopen. Kosten: € 2.50 per persoon. Snoepjes worden gestrooid.

Breiclub de Zwaluw

Elke dinsdag kan je breien, haken, kaarten maken of wat je maar wil. Inloop vanaf 13.30 uur en einde wanneer je er genoeg van hebt! Kosten voor deze middag inclusief een kopje koffie €1.75.

STELLENDAM

Visverkoop

Op zaterdag 16 november a.s. zal de Hervormde Gemeente van Stellendam diverse soorten vers gebakken vis verkopen in een kraam op het Oranjeplein in Stellendam. Vanaf 8.00 uur kunt u terecht voor heerlijke kibbeling en gebakken tong, schol en schar. De opbrengst is geheel bestemd voor de kerk van de Hervormde Gemeente Stellendam.