Afbeelding
Foto:

Inloophuis de Boei: boekbespreking o.l.v. Gerdie Schellevis

OUDDORP - Op dinsdag 12 november wordt het boek 'de verdronkene' van Margriet de Moor besproken. Locatie 'de Overkant', Dijkstelweg 33 te Ouddorp.

De Overkant is de vaste locatie voor inloophuis de Boei, de afstand zou een obstakel kunnen zijn om het inloophuis te bezoeken daarom is het mogelijk gebruik te maken van de chauffeursdienst.
Wel graag uiterlijk 11 november aangeven van waar u opgehaald wilt worden. Al komt u van het oosten van het eiland, dit kan door een mail te sturen aan info@deboeigo.nl of te bellen naar 0622111572. Mocht u de hele dag willen blijven dan is het raadzaam om uw lunch mee te nemen.

Inloophuis de Boei opent haar deuren iedere 2e en 4e dinsdag van de maand om 10.00 uur, sluiting rond 16.00 uur
U wordt warm ontvangen door de ervaren en getrainde gastvrouwen met een kopje koffie of thee, uiteraard ontbreekt een versnapering niet. De Boei is een plek om lotgenoten te ontmoeten, zij die kanker hebben, hebben gehad, hun naasten of nabestaanden. Er te zijn wordt door een gast verwoord met; "Het is een drempel dat wil ik niet ontkennen, je vormt je een beeld, een idee, je oordeelt, eigenlijk een vooroordeel, echter heb nu spijt dat ik die stap niet eerder genomen heb".

Het boek wat op de middag van 12 november, aanvang 13.00 uur besproken wordt begint aan de vooravond van de Watersnoodramp, zaterdag 31 januari 1953. Het is een perfect technisch geschreven roman, leerzaam, meeslepend, spannend en mijmerend. Het mooie is dat de roman, hoe dramatisch ook, nooit sentimenteel wordt.