Afbeelding

Björn Kuipers spreekt op VBGO-congres over toekomstbestendig ondernemen

SOMMELSDIJK - 'Ondernemen - toen, nu en in de toekomst.' Dat is het thema van het congres voor ondernemers dat de Vereniging van Bedrijven Goeree-Overflakkee (VBGO) houdt op donderdag 14 november in recreatiecentrum De Staver te Sommelsdijk. De VBGO houdt het congres om het 35-jarig bestaan te vieren. Aan het woord komen enkele eilandelijke ondernemers uit diverse branches, onder wie Bas de Voogd en Jeroen den Hollander, én Björn Kuipers, topscheidsrechter en ondernemer.

Tekst: Kees van Rixoort, foto: Shutterstock

Toekomstbestendig ondernemen, hoe doe je dat? Janco Tanis, bestuurslid van de VBGO, legt uit waarom de jubilerende vereniging dit thema aansnijdt: "Wat je op ons eiland veel ziet, is dat ondernemers niet voor de korte klap gaan, maar rekening houden met de langere termijn. Veel bedrijven gaan over van vader op zoon. Daarnaast heb je te maken met veranderingen. De wereld van vijftien jaar geleden is anders dan die van nu. Wat betekent dat voor ondernemers? Hoe blijf je relevant? Wat zijn de kansen en mogelijkheden?"

De VBGO heeft een aantrekkelijk congresprogramma samengesteld. Aan het woord komen enkele regionale ondernemers die het toekomstbestendig ondernemen waarmaken. Bas de Voogd vertegenwoordigt een bedrijf, Voogd & Voogd in Middelharnis, dat in de vele decennia lange geschiedenis transformeerde van een verzekeringskantoor tot een digitaal serviceplatform voor verzekeringsmaatschappijen en financieel adviseurs. Jeroen den Hollander vertelt meer over het vormgeven van toekomstbestendig ondernemen in de recreatiebranche.

De VBGO pakt vervolgens uit met een echte uitsmijter. Keynote spreker van het jubileumcongres is Björn Kuipers, voetbalscheidsrechters én een van de meest geboekte sprekers van ons land. VBGO-bestuurslid Bartha Moerkerk: "Kuipers is niet alleen scheidsrechter in de topsport, maar ook ondernemer. Als eigenaar van twee supermarkten denkt hij na over de toekomst van zijn bedrijf en hoe innovatie daaraan bij kan dragen. Dit met een bekroning tot Beste Jumbo in 2016 als resultaat. Björn Kuipers spreekt op veel verschillende plaatsen over de link tussen ondernemen en topsport. Over wat de succesfactoren zijn om te scoren, zowel op het veld als in je bedrijf. Hij gaat bijvoorbeeld in op de vraag hoe je een succesvol team opbouwt en hoe je als manager omgaat met uitdagingen. Een aspect dat naar voren komt is mentale fitheid." Naast succesvol ondernemer is Kuipers de voetbalscheidsrechter die floot op EK's en WK's en ook een Champions League- en twee Europa League-finales leidde.

Namens de provincie Zuid-Holland is er een inleidende spreker. De provincie is samen met de gemeente Goeree-Overflakkee en de Rabobank financieel partner van de VBGO voor het jubileumcongres.

Aanmelden voor het congres kan tot 1 november via vbgo.nl/event/congres. Via deze link is ook het exacte congresprogramma te zien.