Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 4 november een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

DIRKSLAND

Breicafé 'Klein Parijs'

Donderdag 31 oktober is er weer breicafé 'Klein Parijs'. Neem uw eigen brei-, haak- of borduurwerkje mee. Laat u inspireren door medebezoekers van het café. Dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee. Van 10.00 tot 12.00 uur staan de deuren open aan de Reginahof 1. Tevens is dit de laatste keer dat het breicafé plaats vindt in 't Reginahof. Vanaf 14 november bent u van harte welkom in de Vroonlande aan de Staakweg 5 van 10.00 tot 12.00 uur.

Geldbingo

Donderdag 31 oktober organiseren we weer een bingo met mooie geldprijzen, ook is er weer het lekkere hapje. De zaal van de Victoriahal gaat om 18.45 uur open. De ballen gaan rollen vanaf 19.30 uur. De Victoriahal is te vinden aan de Philipshoofjesweg 57a.

HERKINGEN

Winterfair

Zaterdag 2 november is er een winter fair op Onderlangs 6 in Herkingen. Er is van alles te koop: Tweedehands spulletjes, boeken van v.d.Boom, Sassie's sieraden en tassen, Aloë Vera van Rachel Koppelaar, speelgoed, prachtige fotokaarten, kaas, noten en stoffen, fruit, beenmode Janssen, kruudplaetjes, oliebollen, zelfgemaakte saucijzenbroodjes. Eet bij ons gezellig een frietje, broodje kroket, of hamburger. Of drink koffie in onze koffiehoek, met heerlijke appelplaatkoek, speculaas of cake. Laat u eens fotograferen door onze eigen fotograaf Roos. De fair is van 10.00 tot 14.00 uur.

MIDDELHARNIS

Goederen voor Roemenië

Zaterdag 2 november is de loods van de Stichting Oost Europa Werkgroep Middelharnis/Sommelsdijk aan de Industrieweg 17 weer geopend. Tussen 09.30 en 11.30 staat men klaar om hulpgoederen voor Roemenië in ontvangst te nemen. De volgende artikelen kunnen worden aangeleverd: Goed functionerende koelkasten en ander bruikbaar witgoed; Nette kleding, zowel dames- heren- en kinderkleding; Incontinentiemateriaal of andere hulpmiddelen zoals rollators, rolstoelen e.d.; Huishoudelijke spullen zoals, borden, bestek, kop en schotel, nog goed werkende keukenmachines zoals mixers, magnetrons, koffiezetapparaat e.d.; Pannen; Ook (tuin)gereedschap is welkom, indien elektrisch: natuurlijk wel in goede staat en werkend; Eénpersoonsbedden en net schoon beddengoed en éénpersoons matrassen. (Klein) meubilair, kunt u brengen. Men is blij als u deze zelf in onze loods kunt afleveren. Voor ander meubilair graag even contact opnemen. Voor alle goederen die men graag ontvangt geldt natuurlijk: in goede, schone, onbeschadigde en nog bruikbare staat. (geen "rommel"). Meer info: www.oosteuropa-werkgroep.nl Voor vragen tips of andere zaken kunt U contact opnemen door middel van het e-mailadres: info@oosteuropa-werkgroep.nl. of via tel: 06-27590230.

Kaartmiddag

Zaterdag 2 november is er een kaartmiddag van de O-G-O in het wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27. Aanvang om 13.30 uur en de zaal is open om 13.00 uur. De kosten zijn € 3.50. Bij binnenkomst is er een gratis kopje koffie/thee. Aan het eind is er nog een bingo.

NIEUWE-TONGE

Herfstmarkt

Zaterdag 2 november houdt de vrouwenvereniging van de Hersteld Hervormde gemeente haar jaarlijkse Herfstmarkt. Een ieder is welkom van 09.30 tot 12.00 uur in het gebouw van de kerk, Westdijk 37. Er zal weer van alles te koop zijn, en u kunt gezellig met elkaar een kop koffie drinken in de koffiehoek. Oliebollen, advocaat, kruukplaatjes, fruit, slaatjes, bonbons, rollen snoep, boeken (nieuw en tweedehands), (kerst)kaarten, kaas, bloemen, ondergoed, handwerken, voor iedereen is er iets bij. Ook is er een snoepkraam voor de kinderen. De opbrengst zal bestemd zijn voor de kerk.

OOLTGENSPLAAT

Schuurverkoop

Zaterdag 2 november is er weer een schuurverkoop van 9.30 tot 12.30 uur aan de Meidoornstraat 17 (achter het huis, tegenover wandelpad).

OUDE-TONGE

Sing-in

In de Hervormde kerk wordt op 31 oktober stilgestaan bij Hervormingsdag met een sing-in. "Luther streed enorm met de duivel. Tegenwoordig wordt op veel plekken op diezelfde dag Halloween gevierd, waarbij de duivel velen bij God vandaan wil trekken. We willen juist op deze dag God de eer geven door samen psalmen, gezangen en lofliederen te zingen", aldus de organisatoren. Iedereen is welkom. Om 19.00 uur is er inloop met koffie/thee/fris. Aanvang 19.30 uur.

SOMMELSDIJK

Themamiddag Paulina.nu

Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee (O-G-O) organiseert een themamiddag gepresenteerd door de Stichting Paulina.nu op donderdagmiddag 7 november. Op deze informatiemiddag komen de volgende onderwerpen aan de orde: Waarom Stichting Paulina.nu?; Toelichting op de zorgbehoefte op Goeree-Overflakkee; Successen & aandachtspunten van nu; Voorbeelden van Valpreventie, Cardiologieproject, etc. en welke rol speelt Stichting Paulina.nu in de toekomst? Waar zijn zij nu mee bezig en waar richten ze zich op in de nabije toekomst? Er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Plaats van handeling is de zaal van "de Zwaluw" aan de Sperwer 55. Aanvang 14.00 uur . Koffie/thee bij binnenkomst gratis en één consumptiebon voor in de pauze. Entree gratis en ook niet-leden zijn van harte welkom.

Stamppotavond O-G-O

Op donderdagavond 14 november wordt een stamppot avond georganiseerd door O-G-O. SOOF Catering verzorgt deze avond. Op het menu staan: Andijvie stamppot, Boerenkool stamppot, Hutspot en Zuurkool. Het vlees bestaat uit uitgebakken speklapjes, rookworst, gehaktballetjes, speklapjes en lekkere jus. De garnituren zijn dan piccalilly, mosterd, Amsterdamse uien en augurken. U krijgt één consumptiebon bij. De zaal gaat open om 17.30 uur en we willen aan het eten beginnen rond 18.00 uur. Na de maaltijd, dat zal dan rond 20.00 uur zijn, volgt er nog een optreden van het Popkoor uit Achthuizen/Oude Tonge. Einde van de avond zal dan rond 21.30 uur zijn. De kosten voor dit alles bedragen € 17,50 voor leden van de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee (O-G-O). Er worden veel deelnemers verwacht, maar zolang er plaats is zijn ook niet leden welkom, maar die betalen dan € 25,--per persoon. Als niet-leden besluiten om die dag lid van de vereniging te worden betalen ze ook gewoon € 17,50. Aanmelden bij Marrie Breeman, 0187-484559 of 06-1305 8237. Kosten voor 1 november overmaken op onze bankrekening NL15 RABO 0307 4304 21.

Bingo's O-G-O

Op de zaterdagen 2 en 9 november zijn er bingo's van de O-G-O. Ze worden gehouden om 19.30 uur in het wijkgebouw de Zwaluw Sperwer 55. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden elf rondes voor € 6.50. Daarnaast nog negen gratis prijsjes. En in de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor € 1.00 per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

STELLENDAM

Kinderdienst dankdag

'God houdt van de boeren' is het thema van de kinderdienst op 6 november om 14.00 uur in de hervormde kerk van Stellendam. "De boeren hebben het moeilijk in Nederland. We zien ze demonstreren met trekkers in Den Haag. De boeren zorgen juist voor veel van ons voedsel. In de bijbel lezen we dat God bijzonder van de boeren houdt. Juist op deze dankdag willen we hier bij stil staan. De dienst wordt begeleid door ds. Davy Hoolwerf. Na de dienst is er iets leuks op het plein van de kerk, daar willen jullie vast mee op de foto! En is er ook nog iets leuks te knutselen en krijg je wat te drinken. Voor de volwassenen is er koffie of thee", aldus de uitnodiging.

Psalmzangavond

Zaterdagavond 2 november wordt er voor de tweede keer een psalmzangavond georganiseerd in de nieuwe Beth-El kerk te Stellendam (Voorstraat 108). Er worden psalmen gezongen rondom het thema Vrede. Deze avond staat opnieuw onder leiding van organist Huig van der Knijff. Huig was de uitvoerder tijdens de bouw van de kerk. Hij wil zich deze avond belangeloos inzetten om zodoende bij te dragen aan het zingen tot Gods eer en ook ten behoeve van de financiën voor de kerkbouw. Kandidaat Diepeveen zal op een aantal momenten de te zingen psalmen toelichten en uitleggen. Aanvang 19.30 uur en bij einde is er de gelegenheid om een kopje koffie, thee of fris te drinken. De collecte is bestemd voor aflossing financiën kerkbouw.