Afbeelding
Foto:

Drie jubilarissen bij Bouwcenter Esselink

MIDDELHARNIS – Afgelopen dinsdag werden drie medewerkers van Bouwcenter Esselink in het zonnetje gezet. Arie van 't Geloof en Jaco van der Have waren dit jaar namelijk 25 jaar in dienst bij het bedrijf. Kees Hartman spande de kroon met maar liefst 40 dienstjaren. Na afloop van de jaarlijkse personeelsvergadering kregen de heren, in het bijzijn van hun gezinnen, een mooie oorkonde uitgereikt. Dik verdiend, aldus directeur Taco van Dieren. "Drie mensen, die zich met hart en ziel voor ons bedrijf hebben ingezet en dit hopelijk nog vele jaren zullen blijven doen".

Tekst en foto: Mirjam Terhoeve

Arie van 't Geloof werd geprezen om zijn kennis van zaken, zijn eindeloze geduld en professionele werkhouding. "Iemand die nooit boos wordt, maar zeer plichtsgetrouw is en zich inzet voor de kernwaarden van het bedrijf", sprak commercieel directeur Geerd Simons de jubilaris toe. "Bewonderingswaardig is het ook, dat Arie al 25 jaar lang iedere dag op de fiets vanuit Dirksland naar Middelharnis komt. Dat zijn ongeveer 15.400 kilometers, heb ik uitgerekend. Wij hopen dat je nog vele jaren bij ons blijft".

'Overkanter'

Jaco van der Have kwam 25 jaar geleden als overkanter het verkoopteam versterken. "Vooraf had men gezegd, dat hij het nooit vol zou houden bij die stugge Flakkeeënaars", sprak Kees Hartman, hoofd showroom, hem toe. "Echter, vanwege zijn sociale, vriendelijke en enthousiaste karakter werd hij al snel opgenomen in de groep. Deze karaktereigenschappen maakten ook dat klanten graag en goed door hem worden geholpen. Jaco is punctueel en secuur en zorgt voor mooie offertes en tekeningen, waar de klanten iets mee kunnen. Ook buiten zijn verkoopwerk om, zet Jaco zich in voor het bedrijf. Een groot aantal jaren bij de PV en ook het gras rondom het pand wordt vakkundig door hem bijgehouden. Kortom, een gedreven en bezielende collega".

Verweven

Tot slot werd Kees Hartman zelf in het zonnetje gezet door directeur Taco van Dieren. "Kees kwam in 1979 in dienst bij Esselink, toen nog bij mijn opa", vertelde hij. "Kees begon in het magazijn, waar hij mij nog leerde heftruck rijden. Later ging hij voor ons de restantenhal runnen. Eerst op 't Hoad en vervolgens op de Molenweg. In maart 1990 kwam hij het verkoopteam versterken. Kees was en is een prima kracht, zowel naar de leveranciers toe als naar de klanten. Maar ook voor de collega's, waar hij als leidinggevende niet boven, maar tussen staat. Kees is zeer betrokken en betrouwbaar. Hij werkt alsof het zijn eigen bedrijf is. Maar wat wil je na zoveel jaren? Ook zijn echtgenote Annie heeft hij destijds hier op het werk ontmoet en hun kinderen hebben hier ook gewerkt. Het leven van Kees is als het ware verweven met Esselink".

'Alles moet sneller'

Kees blikte zelf ook nog even terug op de afgelopen jaren. "Veertig jaren zijn omgevlogen", zei hij. "Maar wat is er veel veranderd. Zoals de automatisering, die ik vanaf het begin heb meegemaakt. En wat te denken van de opkomst van de 24-uurs economie. Alles moet sneller, klanten worden mondiger en veeleisender, waardoor er steeds hogere eisen aan het personeel worden gesteld. Desondanks heb ik altijd geprobeerd om vanuit onze kernwaarden met een positieve christelijke levensvisie het werk te blijven doen. Ik vind dan ook, dat we zuinig moeten zijn op deze bedrijfscultuur. Ik dank tot slot allen voor het in mij gestelde vertrouwen".

Ook de andere heren waren zeer dankbaar voor alle mooie woorden en vertelden unaniem dat zij hun werk nooit zo lang en goed hadden kunnen doen zonder de steun van directie, collega's en hun gezinnen. Maar bovenal was er dank aan de Heere, Die hen zo lang gespaard had en de kracht heeft gegeven om dit werk te kunnen doen.