Afbeelding
Foto:

Goede doelenactie SBO de Wegwijzer

MIDDELHARNIS - Afgelopen schooljaar hebben de kinderen van SBO De Wegwijzer zich ingezet om zoveel mogelijk geld op te halen voor nieuw speelgoed voor de nieuwe kinderafdeling in het Van Weel-Bethesda ziekenhuis te Dirksland.

Zo is er een stroopwafelactie met Markus stroopwafels geweest in maart en de kinderen hebben lege flessen opgehaald en het statiegeld verzameld in de maand mei. Ook op de Goede Doelendag die we op 14 juni hebben gehouden waren er diverse onderdelen waarbij we geld hebben opgehaald voor deze actie. Verder hebben we op deze dag onze leerlingen beloond voor hun enthousiaste inzet tijdens deze goede-doelen-actie.
Nadat het totaalbedrag bekend was, kwam het leukste onderdeel… winkelen! Speelgoed inkopen!

De kinderen hadden het geweldige bedrag van € 1782,00 bij elkaar verzameld en wij hebben dus heel veel cadeaus kunnen kopen, voor iedere leeftijdscategorie is er wel iets leuks gekocht. Een VR-bril voor de wat oudere kinderen, een outdoor-tafelvoetbal om even lekker een potje te kunnen voetballen. Een poppenhuis dat als ziekenhuis ingericht kan worden, heel veel dokters, verpleegsters, patiënten e.d. om mee te spelen. Een mooi tafeltje en stoeltjes om aan te spelen. Een geweldig hobbelpaard met echt paardengeluid, houten puzzels en houten voertuigen.
Op donderdag 19 september jl. zijn 2 afgevaardigden van de kinderafdeling bij ons op school geweest om in iedere klas de cadeaus in ontvangst te nemen. Ze hadden een extra grote auto meegenomen, want anders zouden niet alle cadeaus erin gepast hebben.
Wij zijn met recht trots op onze leerlingen, die op deze manier hebben gezorgd voor heel veel leuk speelgoed op de kinderafdeling in het ziekenhuis. Toppers zijn het!