Goeree voor Ghana

GOEDEREEDE - Zaterdag 12 oktober wordt er in de Hervormde Kerk een benefitavond georganiseerd voor Stichting Kinderhulp Ghana.

Tijdens deze avond zal er solozang, samen, zang, koorzang en muzikale intermezzo's zijn. Verder werken mee Musica sorrorum, Joyfull voices o.l.v. Jan van Seters en de organisten Henk Tebrugge en Jan Teeuw.
De aanvang is 20.00 uur.

Stichting Kinderhulp Ghana zet zich in voor kansarme kinderen in Nsoatre, een gebied in de aan Ivoorkust grenzende provincie Brong-Ahafo in Ghana, West-Afrika. Kinderen die niet naar school gaan en veelal rondzwerven in dit gebied, worden door de stichting geholpen.
Stichting Kinderhulp Ghana acteert vanuit een christelijke overtuiging en heeft als doel om deze grote groep van kinderen een goede toekomst te geven. Daarom richt de stichting zich niet alleen op de opvang van deze zwerfkinderen in een dagopvang en een kindertehuis, maar bouwt zij ook scholen en klinieken voor basishulp en worden waterputten geslagen om te voorzien in schoon drinkwater in de dorpen in het gebied Nsoatre.

Stichting Kinderhulp Ghana is een daadkrachtig initiatief op vrijwillige basis. In de afgelopen 20 jaren hebben zij het volgende kunnen realiseren: Dagelijks +/- 250 kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar in de dagopvang; 16 weeskinderen verblijven permanent in het kindertehuis van de stichting; 7 gehandicapte kinderen worden opgevangen in de gehandicapten dagopvang; 3000 kinderen in de regio ontvangen goed onderwijs op alle niveaus van primair tot pre-universitair in scholen die door de stichting zijn gerealiseerd; 3 klinieken voor basisgezondheidszorg zijn gebouwd in dorpen in de regio; 6 scholen voor primair-, middelbaar en hoger onderwijs zijn gebouwd; 5 scholen voor primair onderwijs zijn gerenoveerd en 11 waterpompen geslagen (60 – 300 m diep).

Achter de stichting staan Nederlandse ondernemers die als partners van de stichting mee willen helpen met de projecten door sponsoring. Met hulp van de partners zijn sinds die tijd vele projecten gerealiseerd in Nsoatre en in een aantal dorpen in de regio. Meer informatie over de projecten te vinden op de website: www.kinderhulpghana.nl of www.heartforchildrenghana.com.