Herfststuk maken bij Inloophuis De Boei

OUDDORP - Het moment dat je die diagnose van kanker krijgt, kom je in een spiraal terecht waarvan je denkt: daar kom ik niet meer uit. Je moet mee, je kunt niet zeggen: ik wil dit niet. Dan hulp te moeten aanvaarden betekent vaak toegeven dat je er niet meer in slaagt om het zelf te redden. Het voelt als een nederlaag en je wilt, nee, moet van jezelf positief blijven.

Hulp aanvaarden betekent voor patiënten vaak toegeven dat ze er niet meer in slagen om het zelf te redden. Als kankerpatiënt willen ze, moeten ze in hun ogen zelfs, positief blijven. Met positief blijven verwijzen patiënten zowel naar hun beleving van de prognose als naar hun gemoedstoestand. Psychologische hulp nodig hebben betekent dat ze daarin niet geslaagd zijn. Hulp toelaten is voor veel patiënten het erkennen van een nederlaag.
Veel voorkomende reacties zijn bijvoorbeeld:
Somberheid en een overheersend gevoel van lusteloosheid of prikkelbaarheid;
Angst voor de behandeling of voor de terugkeer van de ziekte;
Vermoeidheid een gevoel van verminderde energie, zwakte of concentratiestoornissen;
Boosheid en schuldgevoelens, omdat u beperkt wordt in uw functioneren of omdat u denkt dat u zelf de kanker had kunnen voorkomen.

Inloophuis De Boei biedt daarin steun, een luisterend oor, lotgenoten ontmoeten of afleiding door creatief bezig te zijn.

Op 8 oktober, aanvang 13.00 uur, wordt er onder leiding van Dineke van Katwijk, een van de gastvrouwen, een herfststuk gemaakt. Zelf meenemen: Hedra en Buxustakjes, een mesje en een snoeischaar, indien u dat heeft. Eigen bijdrage: € 5,-. Opgeven via onderstaand nummer, of via de mail voor vrijdag 4 oktober.

Besluit u de hele dag te willen blijven, wij zijn open van 10.00 tot 16.00 uur, dan raden wij u aan om uw eigen lunch mee te nemen.
Mocht het vervoer van en naar de Dijkstelweg 33 een probleem zijn, of niet mogelijk om van het openbaar vervoer gebruik te maken, er is een chauffeursdienst waar u kosteloos gebruik van kunt maken.
Wilt u wel even van te voren bellen, uiterlijk maandag 7 oktober. U kunt ons bereiken op 06 22111572 of via info@deboeigo.nl.