Afbeelding
Foto:

Over kerkmuren heen…

OUDDORP Onlangs hebben de bewoners van De Vliedberg voor de vijfde keer een bezoek gebracht aan een van de kerken in Ouddorp.

Dit keer was het de Doopsgezinde Gemeente van Ouddorp waar ze hartelijk werden ontvangen. "Vorig jaar in september is voor de eerste keer gestart met het bezoeken aan een kerk in Ouddorp en het is mooi om te zien dat alle kerken positief op de uitnodiging hebben gereageerd, om een speciale dienst te beleggen voor de bewoners van De Vliedberg", aldus de organisatie. Vorig jaar is als eerste op rij de dorpskerk bezocht en daarna zijn de overige vier kerken in Ouddorp bezocht. Indien mogelijk is er een afgevaardigde vanuit elke kerk aanwezig. De predikant van de te bezoeken kerk heeft tijdens deze bezoeken de algehele leiding en de geestelijk verzorger van De Vliedberg, ds. Juffer, sluit elk kerkbezoek af met dankgebed. "Kerkmuren vallen weg en samen zijn geeft geloof, ontmoeting en verbinding. Veel bewoners zijn opgegroeid met het geloof en zijn of waren gewend om vaak wekelijks naar een kerk te gaan. Als men komt wonen in een instelling, is dit vaak niet meer mogelijk en komen de bewoners weinig of niet meer in de kerk".

In totaal waren er deze middag 31 bewoners die elk een familielid, vrijwilliger of personeelslid mee hadden genomen als begeleiding. En de groep breidt elke keer weer meer uit. Er is veel interesse om hieraan deel te nemen. Bewoners genoten zichtbaar van de Psalmen en liederen en menigeen zong uit volle borst mee. Na afloop werden ze hartelijk ontvangen in de ontmoetingsruimte van de kerk, kregen ze koffie met cake en was er tijd voor gesprek en ontmoeting. De enthousiaste werkgroep geeft aan dat deze bijeenkomsten zeker worden vervolgd. In december hopen ze namelijk weer van voren af aan te beginnen en staat de dorpskerk weer als eerste op het programma. "We mogen terugzien op een hele fijne middag, waarvoor we alle familieleden, vrijwilligers en begeleiders hartelijk willen bedanken!"