Alle pluimage in Tij

Heb je de afleveringen gezien op RTV Rijnmond of op SLOGO TV van Best of Nature? Ook diegene die opgenomen is in het vogelobservatorium Tij in Stellendam? Ik moet eerlijk bekennen dat ik best wel trots was. Niet alleen op de aflevering, maar nog steeds op Tij. Nou ja, dat was misschien op het beeld ook wel te zien.

Inmiddels staat het vogelobservatorium er sinds april dit jaar. En het trekt nog steeds dagelijks vele bezoekers. Soms is het echt even op je beurt wachten onder aan de trap. Het gebouw is niet ontworpen voor drommen mensen die hier een dagje willen verblijven. Meer voor liefhebbers van de natuur om hier een kijkje te komen nemen .. van het unieke object, maar ook van het geweldige zicht op de Scheelhoekeilanden, het Haringvliet, de Haringvlietsluizen en de (water)vogels die hier verblijven.

En die bezoekers zijn echt niet alleen maar natuurliefhebbers. Vogelaars zoeken hier hun plek op de rustige momenten, wanneer dagjesmensen en toeristen al lang en breed vertrokken zijn. Zeilers die vanaf het Haringvliet nieuwsgierig zijn geworden en vanuit de haven het pad nemen om Tij te bekijken. We krijgen zelfs aanvragen van modebladen, die hier een reportage willen maken. Maar ook veel bloggers, vloggers en instagrammers die alles uit de kast halen om net dat tofste plaatje te schieten.

Afgelopen weekend was er zo'n instameet in Tij. Een ontmoeting met mensen die bijzondere locaties fotograferen en bekend maken via social media. Na een korte uitleg over de bijzondere natuur hier, de unieke locatie en de realisatie van dit geweldige observatorium, stonden ze te stuiteren om Tij in te gaan. Er waren niet veel vogels op de eilanden, maar dat hebben veel van hen gemist. Twintig minuten lang werden de gekste capriolen uitgehaald om in Tij dé foto te maken. Een spontane bezoeker kwam hoofdschuddend de trap op en sprak zijn ergernis uit. Tja, Tij is voor iedereen… van alle pluimage.