Afbeelding
Foto:

Dinosaurusfietsen bij Buten de Poorte

GOEDEREEDE - Van fietsen met zwaailichten, lampjes en ballonnen tot aan Spiderman-, voetbal- en dinosaurusfietsen, er was van alles te vinden vrijdagochtend op de 'Pimp je fiets dag' bij basisschool Buten de Poorte.

Tekst en foto's: Rody Vlietland

Om kwart over acht openden de met goud versierde poorten van de basisschool. Niet veel later kwamen de eerste versierde fietsen al binnen. Sommige kinderen zijn voor deze dag twee dagen bezig geweest met het pimpen van de fiets. De leerlingen van de school waren enthousiast, fietsen die niet versierd waren konden alsnog worden opgeleukt met ballonnen en crêpepapier bij de picknicktafel. Eén keer in de twee jaar vindt deze 'Pimp je fiets dag' plaats. Het is een initiatief om de leerlingen van de basisschool meer met de fiets naar school te laten komen.

School op SEEF

Buten de Poorte doet mee aan het programma School op SEEF. Dit is een programma over verkeersveiligheid en verkeerseducatie. De school geeft praktijklessen over verkeersveiligheid aan iedere klas. Vanaf groep 3 krijgen de kinderen praktijklessen op de fiets. Groep 8 gaat één keer per jaar met de bus naar een school in het voortgezet onderwijs, om te ervaren hoe het is om met het openbaar vervoer te reizen. Zo bereidt de basisschool de leerlingen alvast voor.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding