Afbeelding
Foto:

Boerderijfair voor SMA de Wereld Uit

OUDDORP - De familie en vrienden van de tienjarige Jasmijn hopen dit jaar alweer voor de 8e keer een Boerderijfair te organiseren voor SMA de Wereld Uit! Het doel is ook dit jaar weer om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoeken naar de spierziekte SMA.

Door haar ziekte worden de spieren van Jasmijn steeds slapper en zit zij in een rolstoel. Er is sinds kort wel een middel, Spinraza, voor SMA, voor kinderen tot 9,5 jaar, maar voorlopig duurt het nog wel een poos voor Jasmijn hiervoor in aanmerking komt. Dit medicijn gaat voor SMA-patiƫnten boven de 9,5 jaar alleen maar vergoed worden in onderzoeksfase (in Nederland) en dat voor een periode van 7 jaar. Als dit medicijn goede resultaten levert, dan blijft het vergoed worden en anders word het stopgezet. Dit is een heel duur medicijn en wordt steeds door een ruggenprik toegediend, dus we hopen dat er een goedkoper medicijn komt, dat normaal via een pilletje ingenomen kan worden. We weten ondertussen dat Spinraza niet bij iedereen werkt en ook niet bij iedereen toegediend kan worden. De verwachting van Spinraza is het afremmen van de spierziekte en soms een kleine verbetering en daarom blijven we ook geld inzamelen voor onderzoeken, want ons motto is: SMA de Wereld Uit voor iedereen.

Wie bakt de lekkerste taart?

Op de fair is van alles te doen en te koop, met als jaarlijks hoogtepunt weer de taartenbakwedstrijd. Iedereen kan meedoen aan deze wedstrijd. Deelnemers worden gevraagd om voor 9 uur hun taart te brengen, vervolgens worden deze taarten gekeurd door deskundige jury op smaak en uitstraling. De winnaar krijgt een leuke prijs en de taarten worden per punt verkocht, waarvan de opbrengst ook geheel naar het goede doel gaat. Mail als u het leuk vindt om mee te doen met taarten bakken naar jannekewestdijk@hetnetnl.

Naast de taartenbakwedstrijd is er op de fair van alles te koop en te doen. Geniet van een kopje koffie of thee met een stukje taart of een Ouddorpse wafel. Koop verse groenten, gebakken vis, broodje hamburger, patat, fruit, jam, cake, koekjes, appeltaarten, erwtensoep, bolussen, of planten. Verder zijn er veel leuke hebbedingetjes, fotokaarten, sieraden en rommelmarktspullen te koop. Kom gezellig luisteren naar het optreden van Jasmijn haar blokfluitgroep. Bij het enveloppen trekken zijn weer honderden leuke prijzen/cadeaubonnen te winnen, gesponsord door vele ondernemers van Ouddorp. Ook kun je je haar laten knippen/invlechten en nog veel meer leuke dingen. De kinderen kunnen ook nog een ritje maken met paard en wagen of op een pony en nieuw dit jaar zijn boerenkinderspelletjes,

De Boerderijfair wordt zaterdag 5 oktober gehouden van 9.00 tot 15.30 uur in en rondom de schuur op de Steenweg 2 in Ouddorp, vlakbij het viaduct bij de haven. Bent u niet in de gelegenheid de fair te bezoeken en wilt u wel de actie steunen? Dan kunt u een donatie doen op www.sma.spieractie.nl/actie/jasmijn-tanis-10.