Afbeelding
Foto:

Mooie cheque voor de Stichting Vrienden van Carmen namens de Plattelandsjongeren

DIRKSLAND- In mei dit jaar vond de zesde editie plaats van de Trekkertrek Familiedag aan de Philipshoofjesweg in Dirksland. De Trekkertrek Familiedag is een tweejaarlijkse activiteit van de vereniging Plattelandsjongeren Euro-Delta, afdeling Goeree-Overflakkee. Bij elke editie van dit evenement wordt een deel van de opbrengst geschonken aan een eilandelijk goed doel. Dit jaar was dat de Stichting Vrienden van Carmen. Deze stichting werd in 2014 opgericht door Daaf Kievit, de vader van Carmen, die in 2015 op 25-jarige leeftijd overleed ten gevolge van een hersentumor. Vrienden van Carmen is een enthousiast wielrennersteam, dat door te fietsen geld inzamelt voor de Stichting Stop Hersentumoren.

Tekst en foto: Mirjam Terhoeve

Afgelopen woensdag waren Daaf, zijn vrouw Marianne en het jongste lid van de VVC, Chantal Riedijk, te gast bij de organisatie van de Trekkertrek om een mooie cheque van maar liefst 2.500 euro in ontvangst te nemen uit handen van vicevoorzitter Rowan Bakker. Ze waren er beduusd van. "We hadden geen idee wat we konden verwachten, maar zo'n groot bedrag, daar hadden we niet op gerekend", sprak een ontroerde Daaf de jongeren toe. "We zijn jullie enorm dankbaar. Jullie organiseren prachtige evenementen en we hadden graag gezien dat ook onze Carmen deze had kunnen bezoeken. Helaas is dat niet zo, maar op deze manier blijft ze er toch bij betrokken. Het geld komt goed van pas. Nog steeds sterven meer dan 4 mensen per dag aan deze vorm van kanker, waarvan wekelijks 2 kinderen. Bij bijna de helft van alle kinderen die sterven door kanker, is dat het gevolg van een hersentumor. Het overlevingspercentage van de meest voorkomende kwaadaardige hersentumor is slechts 0,3%. Dat kunnen en mogen we niet accepteren. Daarom komt 70% van dit bedrag ten goede aan de Stichting Stop Hersentumoren, die onderzoek doet naar deze vorm van kanker. De overige 30% gaat naar inloophuis De Boei, want ook die doen heel veel voor kankerpatiƫnten en hun familie".

De jongeren waren zeer onder de indruk door de woorden en het verhaal van Daaf en Marianne. "Natuurlijk weet je dat je een goed doel wilt ondersteunen, maar dat het zoveel impact heeft en zoveel doet bij mensen, dat realiseer je je vooraf niet", was de algehele reactie. "We zijn dan ook heel erg blij en dankbaar om te horen dat onze bijdrage goed besteed zal worden".