Afbeelding
Foto:

'Ook het sociale aspect is belangrijk'

MIDDELHARNIS - Achmed Rashid en Wesley Spuij zijn niet alleen vrienden, maar ook zakelijke partners. Afgelopen zaterdag was de open dag van Focus & Health Fitness in Middelharnis. Wesley en Achmed vertellen over hun visie en virtueel fietsen in de bergen.

Tekst: Rody Vlietland

Tweede Sportschool

Achmed Rashid is een hard werkende sportschoolhouder met een ongelooflijke drive. Zo heeft hij al een aantal jaar een Focus & Health sportschool in Oude-Tonge zitten, en is het nu tijd voor een nieuwe uitdaging. Samen met Wesley heeft hij de krachten gebundeld om een tweede sportschool in Middelharnis op te zetten. Achmed: "Met de nieuwe sportschool kan ik nog meer mensen op Goeree-Overflakkee laten sporten en een gezonde levensstijl bieden."

24/7 open

De Focus & Health Fitness Middelharnis is op 11 maart geopend. De sportschool biedt abonnementhouders 24/7 toegang tot de fitnessruimte, zij kunnen met hun pas de deur van het slot halen buiten de openingstijden om. Begeleiding is tijdens de openingstijden altijd aanwezig. In de fitnessruimte staan de nieuwste apparaten die er op de markt te verkrijgen zijn.

Maar de sportschool bevat veel meer faciliteiten dan alleen de fitnesszaal, zo hebben de kleedkamers een sauna waar tijdens de openingstijden gebruik van gemaakt kan worden. Ook vinden er verschillende groepslessen plaats, is er een spinningruimte waar spinninglessen gegeven worden en is er een squashbaan die altijd gebruikt kan worden. Op dit moment wordt er een programma geïnstalleerd in de spinningruimte, zodat er buiten de lestijden om ook spinninglessen gevolgd kunnen worden. De abonnementhouder kan via een iPad zijn of haar les selecteren. Vervolgens verschijnt de les op een beamer. Dankzij de video die op de muur wordt getoond, lijkt het net of je met je fiets door de bergen rijdt. Het trappen wordt zwaarder naarmate de helling steiler wordt. Verder is er een diëtist en een fysiotherapeut aanwezig in de sportschool.

Community creëren

Achmed en Wesley creëren niet alleen een plek waar op een goede en veilige manier gesport kan worden, maar willen leden ook samenbrengen. Naast de fitnesszalen biedt Focus & Health ook een loungeplek om na het trainen een kop koffie of een smoothie te drinken. "Wij vinden niet alleen het sporten in de fitness belangrijk, maar ook het sociale aspect van een sportschool. Dat is ook iets wat ons anders maakt dan de rest," zegt Wesley.

"Steeds jonger"

De heren zien ook een trend ontstaan. Wesley: "We zien dat kinderen zich op een steeds jongere leeftijd in willen schrijven. Dit komt waarschijnlijk door sociale media zoals Instagram. Op Instagram staan alleen maar 'perfecte' lichamen, en hier willen steeds meer jongeren en kinderen zich mee associëren." Zijn vriend Achmed: "Aan de ene kant vinden we het goed en leuk dat kinderen graag willen bewegen, maar te zware training is vanwege de groei niet goed voor een kind. Daarom mag je vanaf twaalf jaar alleen met begeleiding van een ouder sporten, vanaf zestien jaar mag het zonder begeleiding."

Kader: Starten met een abonnement

Focus & Health fitness is er voor zowel ervaren als onervaren sporters. Focus & Health biedt verschillende abonnementsvormen, zoals een jaar- of halfjaarcontract. Er kan een keuze worden tussen fitness en/of groepslessen. Als er een abonnement wordt afgesloten, vindt er eerst een nulmeting plaats. Eerst wordt er gevraagd naar de ervaring en eventuele gezondheidsklachten. Hierna worden de doelstellingen opgesteld, bijvoorbeeld: afvallen, sterker worden of revalideren van een blessure. Op basis hiervan wordt een trainingsschema opgesteld. Iedere vier weken is er een nieuwe meting om de progressie te bekijken, iedere zes tot acht weken kan er een nieuw trainingsschema aangevraagd worden. Hierdoor kun je jezelf blijven ontwikkelen.

Afbeelding