Afbeelding
Foto:

Veel publiek voor spectaculaire menwedstrijden

OUDDORP – Onder ideale weersomstandigheden en voor een talrijk toegestroomd publiek is zaterdag op het complex van PSC De Dijkgraaf aan de Hofdijksweg in Ouddorp het Nazomermenspektakel gehouden. Een organisatie in samenwerking met PSV De Sasruiters en Stichting Vierspan Zuid-Holland. Aan de start verscheen een breed deelnemersveld met alle soorten aanspanningen. Inzet was om een zestal hindernissen succesvol te passeren en dat in een zo snel mogelijke rijtijd.

Tekst: Jaap Ruizeveld

Jeugdige en al wat oudere menners, hobbyrijders en wedstrijdmenners hebben vol overgave hun kunnen getoond en maakten daarmee duidelijke promotie voor deze mooie tak van sport. Behalve bij de wedstrijden konden bezoekers ook een moment verblijven op de herfstmarkt met de talrijke kramen. De organisatie kan terugzien op een prima verlopen evenement, dat dankzij inzet van veel vrijwilligers, ondersteuning door sponsoren en met de vele deelnemers duidelijk een vaste plaats op de jaarkalender verwierf. Een vervolg komt er in april 2020, want dan wordt het Voorjaarsmenspektakel op het Ouddorpse complex ingepland.

Open Dag

Zaterdag 21 september is er bij PSC De Dijkgraaf overigens nog een Open (FNRS) Manege dag. Op het terrein aan de Hofdijksweg is dan, tussen 10.00 en 16.00 uur, ieder hartelijk welkom om eens een kijkje te nemen wat er allemaal op het paardencentrum te beleven valt. Er is ponyrijden en er worden onder andere demonstraties gegeven.

Afbeelding