Wereld Alzheimer Dag

MIDDELHARNIS - Ter gelegenheid van Wereld Alzheimer Dag heeft de lokale afdeling van de Alzheimer Stichting een programma samengesteld voor woensdag 18 september in Het Diekhuus.

Wereld Alzheimer Dag is een dag die jaarlijks in september wordt gevierd om meer aandacht te vragen voor dementie. Deze dag is een initiatief van de overkoepelende organisatie Alzheimers's Disease International (ADI).
In heel Nederland worden allerlei activiteiten georganiseerd, dus ook op Goeree-Overflakkee. Het is niet alleen interessant voor mensen met dementie of hun familieleden, maar voor iedereen die meer zou willen weten over deze ingrijpende ziekte.

Het programma van die dag is als volgt:

De voorzitter van Alzheimer Nederland afdeling Goeree-Overflakkee, Wim Eijbers, zal een korte inleiding houden.
Er worden drie workshops aangeboden:
U kunt kennismaken met bewegen volgens de Ronnie Gardinermethode; u kunt zich verdiepen in het belang van gezonde voeding om fit te blijven, en er is een workshop 'Dans' als gezellige vorm van bewegen.
Alle workshops zijn gratis te volgen, maar vol=vol.

Daarnaast is er uitgebreide informatie van zorg- en welzijnsorganisaties waarin het thema 'Samen Bewegen' centraal staat en waar u met al uw vragen terecht kunt bij de verschillende deskundigen.

Iedereen is van harte welkom op 18 september vanaf 13.00 uur in Het Diekhuus, Beneden Zandpad 7 te Middelharnis. Koffie of thee met iets lekkers staan voor u klaar.