Kernactiviteiten

BRUINISSE

Start zangseizoen 'Petrus Dathenum'

Vrijdag 13 september start het koor met tweewekelijkse repetities, onder leiding van dirigent Adriaan Hoek. De avonden beginnen om 20.15 uur en eindigen om 22.00 uur. U bent dan ook van harte welkom om een keer te komen luisteren en de sfeer te proeven. Gezien de samenstelling van het koor zijn we op dit moment met name op zoek naar bassen en tenoren, maar we hopen ook alten en sopranen te verwelkomen. Repetities worden gehouden in de zaal van de Ger. Gem. in Nederland aan de Schoolstraat in Bruinisse. Voor inlichtingen kan telefonisch contact opgenomen worden met tweede voorzitter Jan Mallan, 0111-483294 of 06-20627813.

DEN BOMMEL

Accordeonles

Sinds een jaar bestaat de mogelijkheid om accordeonles of keyboardles te volgen in Den Bommel. De lessen worden gegeven door Anny van Wanrooy, docent en dirigent van het Hoeksche Waards Accordeonorkest uit Klaaswaal. Op dinsdagavond 10 september 2019 wordt het lesgeven hervat. De lessen worden één keer per veertien dagen gegeven in de consistorie van de Gereformeerde Kerk, Molendijk 26, 3258 LN Den Bommel. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Rinie van den Akker-Schatteleijn, tel: 0186-652358, e-mail: burgakker@ziggo.nl of Liesbeth Broer- Waldeck, tel: 0187-631330, e-mail: liesbethbroer9@telfort.nl.

Breicafé

Woensdag 18 september a.s is het weer zover, dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34, Den Bommel. Inloop van 19.30-22.00 uur. Entree € 2,00. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Iedereen is welkom. Voor informatie neem contact op met Carla Gebraad, tel: 06-20104065. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

GOEDEREEDE

Modeshow

Dinsdag 17 september zal Modehuis Madelinde uit Ouddorp een spetterende modeshow geven van hun nieuwe najaar-/wintercollectie 2019. Iedereen is welkom in de Oostdam, aanvang 20.00 uur. kosten voor de niet-leden zijn 5 euro per persoon.

Goeree Creatief

Op donderdag 26 september bent u weer van harte welkom in partycentrum Oostdam te Goedereede met uw breisel, haakwerk of wat voor handwerk dan ook tussen 19.00 en 22.00 uur. De avonden zijn voor iedereen toegankelijk, inwoner of toerist. Er is deze avond een workshop kralenarmband maken. Er wordt een bijzondere rijgtechniek aangeleerd en de workshop is inclusief alle materialen, hulp en een werkbeschrijving. De workshop kost € 12,50 en u moet zich hiervoor opgeven. Bij het opgeven kunt u gelijk vermelden welke kleur u wilt maken; zwart, wit, blauw of grijs. Opgeven kan t/m 16 september. Verdere informatie kunt u vinden op de Facebookpagina van Oostdam, oostdam@sr-go.nl, bel 0187-492321 of stuur een Whatsapp-bericht naar 06-31000604.

MELISSANT

Dienst met Theo van Teijlingen

Zondag 15 september komt Theo van Teijlingen naar Melissant om daar in de Gereformeerde Ontmoetingskerk, Nieuweweg 11, het nieuwe seizoen in te luiden. Het thema zal zijn: 'Dit seizoen… onze kerk als herberg?' Theo wil met zijn teksten, vanuit Bijbels perspectief, mensen troosten, inspireren, wakker schudden en aan het denken te zetten. De dienst start om 9.30 uur. Na de dienst is er koffie en thee, met voor de liefhebber uitloop naar een gezamenlijke lunch.

Koffieochtend

Woensdag 25 september is de eerste koffieochtend van het nieuwe seizoen in de Melishof te Melissant.
Deze ochtend kunnen we weer gezellig een praatje met elkaar maken onder het genot van een kop koffie of thee. Ook kunnen er wat spelletjes gespeeld worden of een potje sjoelen. De aanvang hiervan is 10.00 uur en eindigt rond 12.00 uur. Entree: € 3,- dit is inclusief koffie/thee met iets lekkers. Mocht u slecht ter been zijn en u wilt komen, bel dan naar Dirk Spahr v.d. Hoek, tel: 602411, en u wordt opgehaald.

MIDDELHARNIS

Met Paulus naar Sicilië en Rome

In het voorjaar van 2020 - van maandag 1 juni tot en met woensdag 10 juni - staat een reis naar Sicilië en Rome op de planning. Het is een bezoek aan Italië in de voetsporen van Paulus en de vroege kerk. De laatste tocht van de apostel ging namelijk vanuit Israël via Turkije, Kreta, Malta en Sicilië naar Rome. We zijn 5 dagen op Sicilië, waar we vanuit Giordini Naxos en Palermo uitstapjes maken naar o.a. Syracuse, de Etna, Taormina en het beroemde klooster Monreale. In Rome logeren we vlak naast de Sint Pieter en bezoeken we o.a. Joods Rome, de Via Appia, de Catacomben, het Colosseum en het Forum Romanum. Nederlandse gidsen zullen ter plaatse uitleg geven. De verantwoordelijkheid en leiding van de reis is in handen van ds. Leendert Jan Lingen. U bent welkom op de info-avond op donderdag 26 september 2019 om 20.00 uur in de Emmaüskerk te Middelharnis. Kijk ook op www.ljlingen.nl bij Reizen rond de Bijbel. Voor verdere info, bel 0187-482944. Of stuur een mail naar ljl@planet.nl.

Internationale dans- en gymles 55+

Iedere donderdag vinden er gym- en danslessen voor ouderen plaats, georganiseerd door Stichting ZIJN. De gymles wordt gegeven door Carola Schenk en is iedere donderdag van 13.30 tot 14.00 uur. Internationale dans wordt iedere donderdag van 14.15 tot 15.00 uur gegeven door Annie Doornheim. Hier kan zonder partner aan deelgenomen worden. We zien u graag voor een proefles aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. Voor informatie kunt u bellen of mailen: tel.: 483366, toets 1, e-mail: m.kieviet@zijngo.nl.

Open repetitieavond COV Laudando

Op woensdag 11 september vindt er een open repetitieavond plaats voor belangstellenden en (project)leden in de Emmaüskerk te Middelharnis. Het gehele project bestaat uit twaalf repetities. Er is nog plaats voor nieuwe (project)leden, ervaren zangers. Meer informatie en aanmelden voor de open repetitie bij Bram Grit, tel. 06-23145703. De repetities zijn op woensdagavond van 19.45 tot 22.00 uur.

Mantelzorgcafé

Uitnodiging Mantelzorgcafé op donderdag 26 september. Na een lange vakantiestop willen we elkaar weer ontmoeten in de foyer van het Diekhuus. Onder het genot van een kop koffie of thee kan er genoten worden van muziek gespeeld door Annemarie Huizer. Op verschillende soorten panfluiten speelt zij o.a. klassieke én Roemeense muziek. Ook is Annemarie handig in het maken van high tea gerechtjes. Natuurlijk mag u al dit lekkers proeven. Bent u mantelzorger en wilt u eens komen kijken? U bent van harte welkom. Iedere laatste donderdag van de maand komen we bij elkaar in het Diekhuus. Ons programma is afwisselend creatief, recreatief, educatief of actief. Wij hopen u te ontmoeten op deze muzikale middag, mede ter ondersteuning van uw taak als mantelzorger. U bent allen van harte welkom in het Diekhuus, Beneden Zandpad 7 in Middelharnis. Aanvang is om 13.30 uur en het café zal rond 15.30 uur afgelopen zijn. Aan deze middag zijn geen kosten verbonden. Graag opgeven indien u aanwezig wilt zijn, via de mail: m.vanderwelle@zijngo.nl of telefonisch: 0187-483366, toets 5.

Mosselavond

Op donderdag 3 oktober bent u om 17.00 uur van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27. De Mosselavond wordt georganiseerd door Stichting ZIJN. Deze keer verzorgt Wagenaar BBQ en buffetten in samenwerking met een professionele mosselvisser deze maaltijd. De kosten voor deze maaltijd bedragen € 15,00. U dient zich vooraf op te geven i.v.m. de inkoop van de mosselen, dit kan tot 18 september telefonisch op 483366, toets 1, per e-mail: m.kieviet@zijngo.nl of in het Wijkcentrum.

Dansavonden in het wijkcentrum

Op vrijdag 27 september gaat het nieuwe dansseizoen van dansclub 'Het Scharrelaertje' van start. Om de veertien dagen worden er dansavonden georganiseerd waarbij de gezelligheid voorop staat. Vanaf 20.00 uur starten de dansavonden in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27. Aanmelden kan tot woensdag 25 september 12.00 uur. Voor meer informatie, neem contact op met Stichting ZIJN, tel. 0187- 483366, toets 1, of e-mail: m.kieviet@zijngo.nl.

Lezing Geestelijke Vorming

Op maandag 16 september 2019 wordt de eerste lezing gehouden van het nieuwe seizoen. Spreker: ds. W. Meijer uit Tholen. Het thema is: 'De strijd tussen het Lam en de beesten', n.a.v. Openb. 12 en 13. Iedereen is welkom in 'De Hoeksteen', aanvang 20.00 uur.

NIEUWE-TONGE

Open (Dorps)huis

Op vrijdag 4 oktober vanaf 20.00 uur kan de nieuwe inrichting bekeken worden van Ons Dorpshuis in Nieuwe-Tonge. Ons Dorpshuis kan locatie bieden voor feesten en partijen. Ons Dorpshuis zorgt voor een hapje en een drankje. Iedereen is welkom om te kijken naar de vernieuwde inrichting.

55+ gym

Iedere maandagmiddag van 13.30 tot 14.15 uur vindt de 55+ gym plaats gegeven door Annie Doornheim. De gymlessen zijn georganiseerd door Stichting ZIJN. Voor informatie kunt u bellen of mailen naar Stichting ZIJN, het Wijkcentrum: tel. 483366 (toets 1) en e-mail: m.kieviet@zijngo.nl.

Bingo

Op vrijdag 20 september organiseert de wijkgroep van Nieuwe-Tonge een bingoavond in Ons Dorpshuis aan de Korteweegje 14. De zaal gaat om 19.00 uur open, de bingo start om 19.30 uur. Er zullen 10 rondes gespeeld worden, ook de superronde ontbreekt niet. Iedereen is welkom.

Creamarkt

Op zaterdag 21 september van 10.00 tot 16.00 uur organiseert de Geusjesstee samen met de modelbouwvereniging van Goeree-Overflakkee een Creamarkt in Ons Dorpshuis aan de Korteweegje 14. Op deze creamarkt kunnen handgemaakte producten worden gekocht, verder zijn er ook verschillende workshops. De workshops starten om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur, aanschuiven bij een workshop kost 2,50 euro. Plaatselijke kunstenaar Joep Luijckx voorziet de markt met een kleine expositie. De eerste 25 bezoekers krijgen een creatieve goodiebag.

OOLTGENSPLAAT

Nazomermarkt

Op zaterdag 14 september is er weer de jaarlijkse rommelmarkt en verkoping aan de Lindenlaan 4. De rommelmarkt is georganiseerd door de activiteitencommissie van de Hersteld Hervormde Kerk van Ooltgensplaat. De opbrengst is voor het onderhoud van de kerk. Wat is er te koop op de rommelmarkt: boeken, tweedehands kleding, speelgoed en heel veel andere mooie spullen. In de gebakskraam: oliebollen, bolussen, koffie-, pudding- en worstenbroodjes en koekjes en nog veel meer lekkere dingen. Voor groente en fruit en boerenkaas kunt u ook bij ons terecht en ook vers gebakken vis en een broodje hamburger is er te koop. Verder envelop trekken en er is een mooie fiets of goed gevulde boodschappenmand te winnen. Nieuw dit jaar: het borduurhoekje met kraamcadeautjes, kussens en handdoeken. Voor de kinderen zijn er leuke spelletjes. Iedereen is welkom van 9.00-14.30 uur.

55+ gym

Iedere maandagmorgen van 9.15 tot 10.00 uur vindt de 55+ gym plaats, gegeven door Annie Doornheim. De gymlessen zijn georganiseerd door Stichting ZIJN. Voor informatie kunt u bellen of mailen naar Stichting ZIJN, het Wijkcentrum: tel. 483366 (toets 1) en e-mail: m.kieviet@zijngo.nl.

Chinees eten 55+

Op vrijdag 27 september nodigt het bestuur van Stichting ZIJN 55+ Ooltgensplaat de 55-plussers uit om mee te doen met een heerlijke Chinese maaltijd. Vanaf 17.00 uur bent u welkom in 't Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. De kosten bedragen 15 euro voor de maaltijd en 1 euro voor de verloting. Aanmelden bij Ati Verwoerd: 06 40 70 11 81, vóór vrijdag 20 september.

Schuurverkoop

14 september van 9.00 tot 14.00 is er weer een schuurverkoop aan de Meidoornstraat 17 (achter het huis, tegenover wandelpad). Dit keer met dubbel zoveel spullen.

OUDDORP

Nazomerspektakel

Zaterdag 14 september organiseert PSC De Dijkgraaf in samenwerking met PSV De Sasruiters en Stichting Vierspan Zuid-Holland een nazomerevenement. Ervaren en onervaren menners, enkel, dubbel of vierspan met paarden en pony's, tonen hun vaardigheden. De oefenmarathon is een combinatie van een wegtraject en een hindernistraject. Aanvang evenement alsmede een herfstmarkt vanaf 10.00 uur aan de Hofdijksweg. Entree gratis. Een familie-uitje voor jong en senior.

Inloopuurtje peuterspeelzaal 'De Gornet'

Op woensdag 16 oktober houdt peuterspeelzaal 'De Gornet' aan de Dorpstienden 5 een inloopuurtje van 9.00 tot 10.00 uur. Dit betekent dat de deuren wijd open staan voor alle ouders van kinderen in de leeftijd vanaf 1,5 jaar. Peuterspeelzaal 'De Gornet' is een neutrale peuterspeelzaal, waar iedereen van harte welkom is. Door een kijkje bij ons te nemen, krijgt u een indruk hoe wij te werk gaan. Deze ochtend zijn leidsters en leden van de Ouderraad aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

OUDE-TONGE

Internationale dans 55+

Internationale dans wordt iedere dinsdagmorgen van 9.45 tot 10.30 uur gegeven door Annie Doornheim. Hier kunt u zonder partner aan deelnemen. We zien u graag voor een proefles. Voor informatie kunt u bellen of mailen naar Stichting ZIJN, het Wijkcentrum: tel. 483366 (toets 1) en e-mail: m.kieviet@zijngo.nl.

Gym 55+

Iedere donderdagmiddag van 15.45 tot 16.30 uur vindt de 55+ gym plaats, gegeven door Annie Doornheim. De gymlessen zijn georganiseerd door Stichting ZIJN. Voor informatie kunt u bellen of mailen naar Stichting ZIJN, het Wijkcentrum: tel. 483366 (toets 1) en e-mail: m.kieviet@zijngo.nl.

Sporten 55+

Vanaf donderdag 5 september kan er iedere week van 9.15 tot 10.15 uur gesport worden bij Dynamic Motion aan de Tramweg 25. Kosten zijn 17,50 euro per maand, inclusief koffie of thee na afloop. U kunt gratis een keer meedoen.

Bingo

Woensdag 18 september vindt er een bingo plaats in de Grutterswei. De zaal gaat om 13.30 uur open, de bingo vangt om 14.00 uur aan. De kosten zijn 5,00 euro inclusief een kop koffie of thee. Iedereen is welkom.

Bingo

Vrijdag 27 september vindt er een bingo plaats in het Infocentrum van Stichting ZIJN aan de Bernhardstraat 27. De zaal gaat om 19.00 uur open, de bingo vangt om 19.30 uur aan. Er worden 10 rondes gespeeld voor 7,50 euro, inclusief een kop koffie of thee. Iedereen is welkom.

SOMMELSDIJK

Creamarkt HHK

Op zaterdag 14 september vindt er van 10.00 tot 15.00 uur een creamarkt plaats aan de Olympiaweg 45. Hierbij kunt u diverse creaties zoals kaarten, haakwerken, houten artikelen en baby artikelen. Verder is er een plantenkraam aanwezig, een bakkerskraam, een pannenkoekenrestaurant,een scharensliep, kofferbakverkoop en een kleedjesmarkt.

Handgemaakt

Op dinsdag 17 september zal om 19.30 uur de koffie klaar staan omdat 'Handgemaakt' deze avond weer start na de zomerstop in Ons Dorpshuis aan de Korteweegje 14. Er kan aangeschoven worden met een handwerkje, tekenspullen of een andere hobby. Er zijn geen kosten aan verbonden, alleen het drankje moet afgerekend worden.

Kledingbeurs en rommelmarkt

Op zaterdag 5 oktober van 10.00 tot 16.00 uur organiseren de 'Mama's van Nieuwe-Tonge' een tweedehands kledingbeurs en rommelmarkt in Ons Dorpshuis aan de Korteweegje 14. Ditmaal kunnen ook kinderen met een kleedje op het podium zitten om eigen spullen te verkopen. Verder is er een knutselhoek, een kleurwedstrijd, een grabbelton en een schminkhoek. Daarnaast is er tussen 11.00 en 13.30 uur de gelegenheid om een pannenkoek te eten voor 1,50 euro.

Klaverjascompetitie

Donderdag 12 september start de klaverjascompetitie bij Wijkvereniging De Zwaluw aan de Sperwer 55 in Sommelsdijk. Er zijn 8 avonden, waarvan de 5 beste meetellen voor het klassement. Elke avond 3 kleine prijsjes. Kosten per avond € 3,50, inclusief een kopje koffie. De avonden zijn op 12 en 26 september, 10 en 24 oktober, 7 en 21 november, 12 en 19 december. Voor meer informatie, bel Bas Koster: 0187-486872.

Kindermiddag

Woensdag 18 november is er bingo van 14.00 tot 15.30 bij Wijkvereniging De Zwaluw aan de Sperwer 55 in Sommelsdijk voor de jeugd van 4 t/m 12 jaar. Entree € 2,50, inclusief limonade en een snoepje. Alle hulp is welkom.

Bingo

Zaterdagavond 21 september is er bingo bij Wijkvereniging De Zwaluw aan de Sperwer 55 in Sommelsdijk . Er worden vele rondes gespeeld met tal van leuke prijzen. LET OP! Zaal open 19.00 uur en aanvang 19.30 uur.

Breiclub De Zwaluw

Op dinsdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur kan je gezellig komen breien, haken, borduren of kaarten maken bij Wijkvereniging De Zwaluw aan de Sperwer 55 in Sommelsdijk. De kosten zijn € 1,75, inclusief een kopje koffie. U bent van harte welkom zonder opgave vooraf. Voor meer informatie, neem contact op met Ellen van den Berge, tel: 0628755466.

STELLENDAM

Fietstocht en etentje 55+

Op donderdag 19 september organiseert de activiteitencommissie van de Stichting ZIJN Stellendam een fietstocht. Deze gaat richting Middelharnis. Via het nieuwe fietspad door het mooie natuurgebied De Scheelhoek, naar het Dirklandse Sas, door naar Middelharnis Havenhoofd. Bij Keukencentrum Tieleman maken we een stop voor een kop koffie/thee. Daarna vertrekken we weer via Dirksland naar Stellendam. De afstand ligt rond de 30 km. Vertrek: 13.00 uur. Haagse Huus Stellendam. Opgeven voor de fietstocht bij mevr. M. v. Oostenbrugge, tel: 491653, of bij mevr. E.S. Spahr v.d. Hoek, tel: 602411. Kosten voor deze tocht zijn 13 euro per persoon. Bij opgave moet er doorgegeven worden of er mee wordt gefietst en of er mee wordt gegeten. Opgeven kan tot uiterlijk tot maandag 16 september.