afbeelding uit 1e druk vierstemmenboek 1780
afbeelding uit 1e druk vierstemmenboek 1780 nvt

Psalmen zingen bij zangvereniging 'De Lofstem'

MIDDELHARNIS - Elke donderdagavond repeteert zangvereniging ‘De Lofstem’ in de bovenzaal bij de Gereformeerde Gemeente, Landbouwweg 2 te Middelharnis.

‘De Lofstem’ is een interkerkelijk koor met leden van over het hele eiland en daarbuiten. De repetitie-avonden duren van kwart voor acht tot ongeveer kwart voor tien. "Als u van psalmen zingen houdt en daarbij ook moeilijke en onbekende psalmen wilt leren, bent u bij de zangvereniging aan het juiste adres, alle 150 psalmen komen aan bod", aldus het verenigingsbestuur.Alle psalmen worden vierstemmig gezongen, dat betekent dat naast de gewone wijs ook een bovenstem, onderstem en middenstem wordt ingestudeerd. "De psalmen worden a-capella, dus zonder begeleiding van instrument gezongen, hierdoor komt de menselijke stem mooi tot zijn recht. Notenkennis is niet vereist." Een ieder wordt uitgenodigd om eens te komen luisteren en kijken.

Meer info bij de dirigent, J.C. Troost jr. 0187 480710; info@delofstemmiddelharnis.nl of raadpleeg de website: www.delofstemmiddelharnis.nl