Afbeelding
Foto:

Alpha-cursus Dirksland

DIRKSLAND - De komende tijd wordt er in Dirksland weer in Alpha-cursus opgestart. Hieronder uitleg over wat deze cursus inhoudt.

Voor wie is Alpha? Alpha is voor iedereen! Speciaal voor: mensen die meer willen weten over het christelijk geloof; mensen die pas christen zijn geworden of voor mensen die hun geloof nog eens vanaf het begin willen doordenken.
Hoe werkt de Alpha-cursus? De Alpha-bijeenkomst wordt begonnen met een maaltijd, gevolgd door een inleiding van maximaal een half uur. In kleine groepen is er gelegenheid om door te praten over allerlei vragen die de inleider oproept. Het is een goede manier om vrij snel mensen te leren kennen die (ook) meer willen weten over onderwerpen als: Wie is Jezus? Waarom stierf Jezus aan het kruis? Waarom zou ik de Bijbel lezen? Waarom en hoe kan ik bidden? Wie is eigenlijk de Heilige Geest? Hoe leidt God ons leven? Kan God ook vandaag mensen genezen? Wat heeft de kerk er mee te maken?
De start is op woensdag 18 september. Elke avond begint om 18.30 uur met inloop. De avond eindigt om 21.30 uur en wordt gehouden in De 'oude bieb' in Dirksland, Kapoenstraat 2.
Wie mee wil doen met de cursus kan mailen naar: leomarkwat@hervormddirksland.nl