Afbeelding
Foto:

Startconcert koren en presentatieconcert CD Eloise Grinwis

GOEDEREEDE - Zaterdag 21 september zal er in de oude dorpskerk van Goedereede een groot concert gehouden worden. Op deze avond zal de CD His endless love van Eloise Grinwis gepresenteerd worden.

Eloise Grinwis is 15 jaar jong en zingt al jaren op koor. Eerst bij kinderkoor Kadosj, later bij jeugdkoor Hadar te Goedereede. Berdien Dekker, dirigente van de koren merkte haar unieke stem al snel op toen Eloise op koor kwam. Spoedig zong ze haar eerste solo, toen ze nog maar 6 jaar jong was.
Eloise nam zangles bij Nouschka Hagens en werkte samen met Berdien Dekker als coach en dirigent en met Martin Kolff als pianist, aan haar eerste album. Het is een prachtige CD geworden met bekende christelijke liederen.
De CD begint met het prachtige lied, een weg naar U, welke door Eloise op indrukwekkende wijze gezongen wordt. Dit lied is eerder al ten gehore gebracht bij een concert van Nederland zingt. Ook mocht ze solo zingen tijdens het oudejaarsconcert in de Doelen.

Eerste CD

Na al die jaren zangervaring mag ze nu haar eerste CD presenteren op 21 september. De CD bevat liederen als, ik droomde eens en zie, Ik zal er zijn, Stil verberg mij nu, Mijn Vader dankuwel, Leg maar stil je hand in Zijn handen, hoe lang o Heere en vele andere nummers.
Op de presentatieavond is Eloise niet alleen. Ze wordt begeleid door Wim de Penning op de synthesizer en Martin Kolff op de piano. Ook zijn er op deze avond drie koren aanwezig, want het is namelijk ook een startconcert van de koren uit Goedereede. Kinderkoor Kadosj, jeugdkoor Hadar en christelijk mannenensemble Goeree werken aan deze avond mee. De koren staan onder leiding van Berdien Dekker-van Willigen.
Het enthousiasme van het kinderkoor zal ook op deze avond weer gezien en gehoord worden. Het kinderkoor dat inmiddels 16 jaar bestaat laat u graag nieuwe liederen horen. Jeugdkoor Hadar zal haar zuivere klanken laten horen ook in samenwerking met de tien mannen van het mannenensemble. U zult genieten van een heerlijk concert met uiteraard ook samenzang.
De opbrengst van de CD gaat deels naar SIRIZ (stichting voor moeders en hun ongeboren kinderen ) en het werk van Nellieke Groeneveld, Ruth's shelter stichting. Deze stichting zorgt voor opvang en eten bij kinderen in Kenia, die vrijwel niets hebben.
Nellieke groeneveld zal op het concert aanwezig zijn om kort toe te lichten wat het werk van haar stichting inhoudt.
De kerk is open vanaf 19.00 uur en de avond begint om 19.30 uur. Wim de Penning bespeelt de synthesizer en Martin Kolff de piano. Namens de koren, musici en soliste heten wij u van harte welkom. Toegang is gratis, collecte voor de onkosten.
Op deze avond is de nieuwe CD uiteraard te koop voor 15 euro. Daarmee ontvangt u een prachtige CD en steunt u volledig twee goede doelen.