Verhaelties deur Pau Heerschap bij De Boei

OUDDORP - Nog volop genietend van het mooie weer is het team van inloophuis de Boei al weer volop bezig met de voorbereidingen om haar gasten op 10 september na de zomerstop wederom te ontvangen. Vanaf 10.00 uur staan de gastvrouwen met de koffie en de thee, uiteraard met een lekkere versnapering klaar in de Overkant te Ouddorp. De vaste locatie van het inloophuis op de tweede en vierde dinsdag van de maand.

De laatste Boeidag van het seizoen wordt altijd afgesloten met een uitje, een verrassing voor de gasten. Op dinsdag 25 juni zijn de gasten met een gids van Staatsbosbeheer op een huifkar meegevoerd over de Slikken van Flakkee. Een bijzonder natuurgebied, waar de gasten door de zeer kundige gids gewezen werden op de bijzondere flora en fauna. Die dag werd afgesloten met een gezamenlijke lunch bij de Theetuin Keizershof te Stellendam.

Kennis van de mooie natuur van Flakkee was de afsluiting van vorig seizoen. Kennis van de Flakkeese taal en cultuur is het thema van de opening van het nieuwe seizoen. Pau Heerschap is daar als dialectkenner bij uitstek de uitgelezen persoon voor. Hij heeft een enorme kennis van het Flakkees, waaronder het Ouddorps en de andere dialecten op het eiland. Hij kent Flakkee en haar cultuur als geen ander. Bovendien is hij een begenadigd verteller, hij zal in het dialect streekverhalen vertellen en gedichten voordragen.

Wanneer u de hele dag blijft is er gelegenheid om uw zelf meegebrachte lunch te nuttigen. Dat zal rond 12.00 uur zijn. Tijdens de lunch wordt er thee en koffie geserveerd. Pau Heerschap zal rond de klok van 13.00 uur beginnen met zijn verhalen. Zijn lezing zal eindigen rond 15.30 uur. Tussendoor is er natuurlijk volop gelegenheid hem van alles te vragen. Er wordt een pauze gehouden.

Inloophuis de Boei is een plek waar bezoekers lotgenoten kunnen ontmoeten die te maken hebben met kanker. Er zijn ervaren gastvrouwen aanwezig om te luisteren, te ondersteunen en er gewoon voor u te zijn. U heeft geen verwijskaart nodig, u bent altijd welkom. Bezoek aan het inloophuis is gratis.

Mocht de afstand naar de Overkant, Dijkstelweg 33 te Ouddorp een probleem zijn of het reizen met het Openbaar Vervoer een obstakel voor u dan kunt u gebruik maken van onze gratis chauffeursdienst. Bel hiervoor naar 06-22111572, of stuur een bericht naar info@deBoeigo.nl.