Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Dorpswandeling

Wilt u Dirksland (beter) leren kennen? Neem dan deze zomer deel aan één van de dorpswandelingen, waarbij een gids vertelt over de historie van het dorp. De rondwandelingen zijn gratis en starten in de oude dorpskerk. De eerstvolgende rondwandeling is op zaterdag 14 september om 14.00 uur.

Rommelmarkt

Op zaterdag 7 september is er weer een gezellige rommelmarkt aan de Philipshoofjesweg 57a. De twee grote hallen zijn helemaal gevuld met allerlei spulletjes. De rommelmarkt is van 10.00 tot 15.00 uur. Ook kan er wat lekkers gegeten of gedronken worden aan de bar. De toegang is gratis.

Bingo

Donderdag 5 september is er na de zomerperiode weer een bingo in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57a. Op de openingsavond zijn er niet één maar twee hoofdprijzen te winnen. Ook is er weer het gratis lot voor een bingokaartje en is er regelmatig een verrassing voor de bezoekers, bijvoorbeeld een gratis verloting. De deuren gaan open om 18.45 uur en de bingo begint om 19.30 uur.

MELISSANT

Muzieklessen

In Melissant gaan vanaf 9 september de muzieklessen bij familie De Lange weer beginnen. De nieuwe leerlingen op de blokfluit gaan kennismaken met dit instrument en het notenschrift. Bij de al gevorderde 'Vrolijke Fluiters' worden de bekende lesboeken weer opengeslagen, evenals de mappen met leuke aanvullende liedjes. Ook voor de leerlingen op de andere instrumenten is het tijd voor een uitbreiding van het repertoire. Er is nog plaats voor enkele leerlingen, voor les op blokfluit, dwarsfluit, klarinet, saxofoon, hobo en fagot. Blokfluitles vindt plaats in groepsverband. De lessen op de andere instrumenten vinden plaats op individuele basis. Meer informatie is verkrijgbaar via telefoonnummer: 0187-602620 of e-mailadres: aj-delange@kpnmail.nl.

MIDDELHARNIS

Repaircafé

Op zaterdag 7 september is er weer Repaircafé aan de Simon Stevinweg 49 van 10.00 tot 13.00 uur. Reparaties worden aangenomen tot 12.00 uur. Er kan bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van een naaister of elektro reparateur. Mobiele telefoons, computers en groot witgoed wordt niet gerepareerd.

Inzamelactie Roemenië

Zaterdag 7 september 2019 is de loods van de Stichting Oost Europa Werkgroep Middelharnis/Sommelsdijk aan de Industrieweg 17 te Middelharnis weer geopend. Tussen 09.30 en 11.30 staan de vrijwilligers klaar om hulpgoederen voor Roemenië in ontvangst te nemen.

OUDDORP

Rommelmarktactie

Deze week is er op woensdag, donderdag en zaterdag van 10.00 tot 12.00 een 50% kortingsactie bij de v/d Linde Rommelmarkt De markt is in de loods van Bouwbedrijf v/d Linde aan de Zuidweg 3.

Presentatie/goede doelenmarkt

Zaterdag 7 september van 09.30 tot 16.00 uur is er een presentatie/goede doelenmarkt in de tuin van de Dorpskerk aan de Weststraat 2. Verschillende organisaties zullen zich op deze dag presenteren, promoten of eventueel goederen verkopen. Verder zijn er in de kerk twee muzikale optredens. Van 10.00 tot 12.00 uur het ensemble Musica Sororum en van 14.00 tot 15.00 uur het Christelijk gemengd koor Jeduthun uit Middelharnis.

OUDE-TONGE

Bingo

Woensdag 18 september wordt er een bingo gehouden door a.s.v. Oostflakkee in de Grutterswei. Kosten voor de bingo zijn 5 euro inclusief koffie of thee. De zaal gaat open om 13.30 uur de bingo vangt aan om 14.00 uur. Iedereen is welkom.

SOMMELSDIJK

Kledingbeurs

Vrijdag 4 oktober van 15.30 tot 20.30 uur wordt er een kledingbeurs georganiseerd in het kerkgebouw van de Herstelde Hervormde Gemeente Middelharnis/Sommelsdijk. De kledingbeurs is voor dames en kinderen. De opbrengst van de beurs is bestemd voor stichting MAF.

Bingo

Woensdag 11 september is er een bingo van de O-G-O. Aanvang om 13.30 uur in wijkgebouw de Zwaluw Sperwer 55 te Sommelsdijk. De zaal is open om 13.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Negen rondes voor € 3,50. Daarnaast nog negen gratis prijsjes. In de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor € 1,- per ronde. Daarna is er een verloting. De toegang is gratis. Ook op zaterdag 14 september is er een Bingo van de O-G-O in De Zwaluw, die start om 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur. Er worden elf rondes gespeeld voor € 6,50. Daarnaast nog negen gratis prijsjes.